DOLAR 32,4363 0.12%
EURO 34,7978 -0.03%
ALTIN 2.400,870,18
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Tatar:Bir tarafın kârının, bir tarafın adaletsizliği olmayacak şekilde gerekli düzenlemelerle adaletli bir vergi sistemi sağlanmalı
  • Kıbrıs Volkan
  • Ekonomi
  • Cumhurbaşkanı Tatar:Bir tarafın kârının, bir tarafın adaletsizliği olmayacak şekilde gerekli düzenlemelerle adaletli bir vergi sistemi sağlanmalı

Cumhurbaşkanı Tatar:Bir tarafın kârının, bir tarafın adaletsizliği olmayacak şekilde gerekli düzenlemelerle adaletli bir vergi sistemi sağlanmalı

ABONE OL
11 Aralık 2021 11:10
Cumhurbaşkanı Tatar:Bir tarafın kârının, bir tarafın adaletsizliği olmayacak şekilde gerekli düzenlemelerle adaletli bir vergi sistemi sağlanmalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, eşi Sibel Tatar ile birlikte, Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) Sektörel Vergi Onur Ödülleri Gecesi’ne katıldı.

Başbakan Dr. Faiz Sucuoğlu, ana muhalefet CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, bazı bakan ve milletvekilleri, KTTO Başkanı Turgay Deniz, sivil toplum örgüt temsilcileri ve iş insanlarının katıldığı gecede konuşma yapan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, özellikle Turgay Deniz başkanlığında KTTO’nun son dönemlerde yürüttüğü çalışmaları büyük bir iftiharla izlediğini, pandemi sürecinde iş dünyasının, birlik içinde ekonominin ayakta durabilmesi için yaptığı fedakârlıkları ve katkıları yakinen bildiğini belirterek yıllardır ülkemize yatırım yapan iş insanlarını, vergi verenleri kutladı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, dört binden fazla üyesi bulunan KTTO’nun düzenlediği ve her türlü olumsuz koşulda dahi KKTC’ye inanarak yatırım yapan iş insanlarının bir arada olduğu gecede bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

“Döviz birikimleri olanlardan vergi almak insaflı olmaz”

Olağanüstü bir dönemden geçildiğini ve yıllardır böyle bir döviz değişiminin görülmediğini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Maliye Bakanı ve müsteşarına yaptığı çağrıda, dövizin değer kazanmasıyla reel olarak bazı bilançolarda döviz varlıklarının muhafazasında büyük bir kâr kaynağı olarak gösterilerek döviz birikimleri olanlardan vergi almanın insaflı olmayacağını kaydetti. Döviz birikimi ve döviz borcu olanların olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, orta nokta bularak bir tarafın kârının bir tarafın adaletsizliği olmadan gerekli düzenlemelerin yapılmasının ve iş dünyası için adaletli bir vergi sisteminin değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Ekonominin kayıt altına alınması ve gelirlerin vergilendirilmesinin önemine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, pandemi dönemi sıkıntılarına rağmen ekonomiyi ayakta tutmayı başardıklarını, döviz krizini de atlatarak bu sıkıntının da aşılabileceğine olan inancını belirtti.

KTTO Başkanı Turgay Deniz ise yaptığı konuşmada, kendi alanlarında en fazla vergi veren KTTO üyesi iş insanlarının ve şirketlerin ödüllendirildiği gecede, kamuoyunun dikkatini vergi konusuna da çekmek istediklerini ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.