DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanlığı himayesindeki proje  Atleks Sanverler Ortaokulu’nda başlatıldı
  • Kıbrıs Volkan
  • Güncel
  • Cumhurbaşkanlığı himayesindeki proje Atleks Sanverler Ortaokulu’nda başlatıldı

Cumhurbaşkanlığı himayesindeki proje Atleks Sanverler Ortaokulu’nda başlatıldı

ABONE OL
03 Kasım 2022 14:59
Cumhurbaşkanlığı himayesindeki proje  Atleks Sanverler Ortaokulu’nda başlatıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar‘ın eşi Sibel Tatar öncülüğünde ve Cumhurbaşkanlığı himayesinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın da katkıları ile Atleks Sanverler Ortaokulu’nda Tatlısu Belediyesi’nin de destek verdiği “Hedef Sıfır Atık Atleks Sanverler Ortaokulu Pilot Projesi” nin startı verildi.

Atleks Sanverler Ortaokulu’nda düzenlenen etkinlik kapsamında okula bir adet cüce fil, bir adet Akdeniz foku atık toplama maketi ile 12 adet atık ayrıştırma konteyneri yerleştirildi.

Etkinlikte konuşan Atleks Sanverler Ortaokulu Müdürü Sevda Işıktaş , ülkemizde gerçekleştirilen sıfır atık projesinde okulların pilot okul olarak seçilmesinden gurur duyduklarını söyledi.

Çevrenin gelecek nesillere bırakılacak bir miras değil emanet olduğunu kaydeden Işıktaş, projede katkısı olan herkese teşekkür etti.
Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan da, çevre adına çok anlamlı bir gün için buluştuklarını ifade ederek, böyle bir proje de belediye olarak emeklerinin olmasından gurur duyduğunu söyledi.

Çevre miras değil emanet olduğunu vurgulayan Orçan, “Yaşadığımız bu coğrafyada, cevre malesef çok fazla kirletiliyor. Ama biz çevreyi daha temiz yapabilmek için Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar’ın da çağrısı ile önce kendi bölgemizde şimdi de Atleks Sanverler Ortaokulu’nda başlatılan çalışmalarla çecreyi daha da temiz hale getireceğiz. Önemli olan çöplerin düzenli toplanması değil çöp olarak görülenlerin birer ekonomik değer olduğu ve dönüştürüldüğü zaman ülke ekonomisine katkı sağlamaktadır” dedi.
Hayri Orçan, projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

Milli Eğitim Bakanlığı Genel Orta Ögretim Daire Müdürü Cengi Uzun da, bakanlık olarak genç nesillere, ülkenin temiz, yeşil ve yaşanabilir olabilmesi için eğitim vermenin asli görevleri olduğunu ifade etti.

“Size emanet edilen bu çevreyi sizden sonraki nesillere daha da güzel bırakmanız gerekir” diyen Uzun, her atık türünün farklı noktalarda toplanarak degerlendirilmesi ile hem ülke ekonomisine hem de enerji kaynaklarına katkı sağlanacağını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatrin eşi Sibel Tatar ise, çok güzel bir projenin uygulaması için toplandıklarını ifde ederek, bu projenin ilk olarak Tatlısu Belediyesi’nde başlatıldığını anımsattı.
Projenin Lefkoşa’daki bir ortaokulda devam ettirilmesinin önemine işaret eden Sibel Tatar, proje hakkında bilgi verdi.
“Ülkemizde 2 buçuk milyon yıl önece yaşamış bir cüce fil maketi ve nesilleri tükenmekte olan akdeni fok balığı maketi içerisine farklı atıklar toplanacak ve geri dönüşüm ile yeniden üretilecek. Sadece sizin değil ailelerine de cam plastik ve kagit atıkları evlerinizden toplayarak buraya getirebilirsiniz”
Sibel Tatar konuşmasının sonunda, projede katkısı olan herkese teşekkür Ederek, bu tür projelerin devlet politikası haline gelmesini diledi.

Konuşmaların ardından, Cumhurbaşkanlığı Turizim ve çevre Komitesi Başkanı Özge Özden çocuklara proje hakkında bilgi verdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.