DOLAR 32,5987 0.33%
EURO 34,7794 0.08%
ALTIN 2.500,160,65
BITCOIN 20952821,35%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanlığı seçimi…  İki ayrı cephe oluştu

Cumhurbaşkanlığı seçimi… İki ayrı cephe oluştu

ABONE OL
23 Ocak 2020 10:35
Cumhurbaşkanlığı seçimi…  İki ayrı cephe oluştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ – Bir tarafta KKTC’yi, iki ayrı devletli çözüm şeklini ve Türkiye’nin garantörlüğünü savunanlar yer alırken, diğer tarafta ise Türkiye ve Türk askerinin olmayacağı federasyonu dayalı çözüm şekli olan birleşik Kıbrıs’ı savunanlar yer alıyor.
Nisan ayında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik olarak sağ partilerden UBP ve YDP aday gösterirken , HP ise bağımsız aday Kudret Özersay’ı destekleyeceğini açıkladı. DP Milletvekili Serdar Denktaş da “KKTC’ye vatan Türkiye’ye anavatan diyen kişinin Cumhurbaşkanı olmasını istediğini” açıklayarak tavrını ortaya koydu.
UBP Cumurbaşkanı adayı Tatar, HP destekli bağımsız aday Özersay ve YDP Cumhurbaşkanı adayı Arıklı ile DP’nin Kıbrıs konusuyla ilgili düşünce ve politikaları birebir örtüşürken, tümü de Türkiye’nin garantörlüğü ile iki devletli çözümü savunuyor.
Diğer tarafta ise TDP, BKP ve KSP destekli Mustafa Akıncı ile CTP’nin Cumhurbaşkanı adayı Tufan Erhürman yer alıyor. Akıncı ile Ehürman “garanti sistemi değişmeli” derken Türkiye ile Türk askerinin olmayacağı federasyona dayalı birleşik Kıbrıs çözüm şeklini savunuyor.
Yapılan açıklamalara ve verilen mesajlara göre ikinci turda sağ partiler, ikinci tura kalacak olan sağ adayı, “sol” partiler ise “sol” adayı destekleyecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.