DOLAR 32,3279 0.23%
EURO 35,0528 -0.24%
ALTIN 2.281,280,18
BITCOIN 22839181,30%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cumhuriyet Meclisi Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile görüştü
  • Kıbrıs Volkan
  • Türkiye
  • Cumhuriyet Meclisi Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile görüştü

Cumhuriyet Meclisi Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile görüştü

ABONE OL
20 Ocak 2023 17:55
Cumhuriyet Meclisi Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile görüştü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Temaslarda bulunmak üzere Ankara’da bulunan Cumhuriyet Meclisi Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile görüştü.

TBMM Başkanı Şentop ile gerçekleştirilen toplantıya Cumhuriyet Meclisi Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi Başkanı UBP Milletvekili Yasemi Öztürk, Komite üyesi UBP Milletvekilleri Sadık Gardiyanoğlu, Fırtına Karanfil ve CTP Milletvekili Ürün Solyalı’nın yanı sıra, KKTC Ankara Büyükelçisi İsmet Korukoğlu ve 3. Sekreter/Muavin Konsolos Enver Ethemer katıldı. Toplantıya ayrıca Türkiye-KKTC Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Konya Milletvekili Orhan Erdem ve Dostluk Grubu üyesi Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek ile Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş katıldı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhuriyet Meclisi’nin TBMM nezdinde çok özel bir yere sahip olduğunu belirterek “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde çok farklı görüşler ve anlaşmazlıklar olmasına rağmen, Kıbrıs konusunda tam bir fikir birliği vardır” dedi.

Şentop, Kıbrıs’taki gelişmeleri de yakından takip ettiğini belirtti ve Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın iki ayrı halkın eşit egemenliğine dayalı, iki devletli çözüm modeline olan desteğini teyit etti.

-“KKTC’nin tanınma zamanı geldi”

Şentop sözlerine şöyle devam etti:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda ‘KKTC’yi tanıyın’ çağrısı çok kuvvetli bir çağrıdır. Bizler de TBMM olarak tüm uluslararası platformlarda muhataplarımıza hatırlatıp, KKTC’nin tanınma zamanı geldi diyoruz”.

Şentop, KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilatı’nda “gözlemci üye ülke” statüsü elde etmesine değinerek, ayni statünün Türk Devletleri Parlamenter Asamblesi’nde (TÜRKPA) elde edilmesine yönelik çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Şentop, TBMM ve Cumhuriyet Meclisi’nin idari teşkilatlanmaları arasındaki bilgi ve tecrübe paylaşımının önemine işaret ederek karşılıklı ziyaretlerin daha sık yapılmasını arzu ettiğini belirterek sözlerini sonlandırdı.

-Öztürk: “KKTC ve Türkiye tek ses olmalıdır”

Şentop’un konuşmasının ardından söz alan Cumhuriyet Meclisi Hukuk, Siyasi İşler ve Dış İlişkiler Komitesi Başkanı UBP Milletvekili Yasemi Öztürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde çok önemli mesafeler katettiğini belirterek “Güçlü Türkiye demek güçlü KKTC demek” şeklinde konuştu.

Komite Başkanı Yasemi Öztürk konuşmasında şunlara değindi:

“Uluslararası örgütler kendi çıkarları konusunda demokratik ilkeleri hiçe sayıyorlar. 2004 Annan Planı Referandumundan önce Kıbrıs Türklerine pek çok söz verildi; ancak Kıbrıs Türkleri referanduma evet demesine karşın verilen sözler tutulmadı. Kıbrıs Türklerinin her daim güvenebilecekleri ve yanlarında olan tek ülke Türkiye Cumhuriyeti’dir. Türkiye, ezelden beri Kıbrıs Türklerinin yanında olmuş, desteklerini hiçbir zaman esirgememiştir. Dolayısıyla, KKTC ve Türkiye tek ses olmalıdır.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.