DOLAR 32,3200 0.2%
EURO 35,1243 -0.03%
ALTIN 2.296,320,84
BITCOIN 2295477-0,43%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dana;Doktorlar daha iyi hizmet verebilmeli

Dana;Doktorlar daha iyi hizmet verebilmeli

ABONE OL
06 Kasım 2017 22:41
Dana;Doktorlar daha iyi hizmet verebilmeli
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (Tıp-İş), kamu hastaneleri ve sağlık merkezlerindeki eylemini Çarşamba gününe kadar askıya aldı.
Tıp-İş Başkanı Sıla Usar, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Kemal Deniz Dana ile Sağlık Bakanlığında düzenledikleri basın toplantısında, Sağlık Bakanlığı ile, bazı sorunların çözülmesi üzerinde mutabakat sağlandığı için, “acil servisler, acil ameliyat, diyaliz hizmetleri ve onkoloji dışında kamu hastaneleri ve sağlık merkezlerinde hizmet vermeme” eylemini askıya aldıklarını söyledi.
Tıp-İş Başkanı Sıla Usar basın toplantısında, eylemlerini 8 Kasım Çarşamba’ya kadar askıya aldıklarını, 2008-2011 yılları arasında kamu hastanelerinde işe başlayan hekimlerin özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik yasal düzenlemenin Çarşamba günü, Cumhuriyet Meclisi komitesinde görüşülüp Meclis Genel Kuruluna sevk edilmemesi halinde perşembeden itibaren eylemlerini tekrardan başlatacaklarını söyledi.
Devlet hastanelerindeki hekimlerin istifa etmelerinin önüne geçmek için hekim özlük haklarının iyileştirilmesi için çalıştıklarını kaydeden Usar, geçmişte yapılan yasal düzenlemede 2008-2011 arası devlette işe başlayan hekimlerin özlük haklarının, düzenlemelerdeki bazı eksikliklerden dolayı iyileştirilemediğini, bunun devlet hastanelerindeki hiyerarşinin bozulmasına neden olduğunu söyledi.
Yasal düzenlemenin şimdi yapılmaması halinde (seçimlerden dolayı) ancak aylar sonra yapılabileceğini belirten Usar, “Mevcut yasanın güncellenmesidir bizim talebimiz, bunun yapılabilmesi için çok dar bir zaman vardır, bu dar zaman zarfında mümkün olduğunu biliyoruz çünkü henüz seçim tarihi belli değil…Çarşamba Meclis komitesine gelecek bu hususlar. İyi niyet gösterisi olarak bu hazırlıkların tamamlanması ve sürecin ilerleyebilmesi için eylemimizi kısa süreli askıya alacağız, Çarşamba gününe kadar eylemde olmayacağız. Çarşamba Meclis Komitesinde beklenmedik bir durum ortaya çıkarsa bu konunun ertelenemez olduğu gerçeğinden hareketle eylemimizi Perşembe günü tekrardan yürürlüğe koyacağız” dedi.
Girne Akçiçek Hastanesindeki doktor eksikliği konusunda da Usar, Çarşamba günü doktor görevlendirileceği sözü aldıklarını söyledi.
DANA
Müsteşar Kemal Deniz Dana ise, konuşmasında, Tıp-İş’in öne sürdüğü hekim sorunlarından, özel hasta bakma hakkından kaynaklanan disiplin soruşturmalarıyla ilgili olarak, mevzuatta bir anomali bulunduğunu, sıkıntıyı giderecek Kamu Sağlık Yasasındaki değişikliklerin yarın Bakanlar Kurulu’nun gündeminde olduğunu söyledi.
Girne Akçiçek Hastanesi’ndeki hekim eksikliği hakkında ise Dana, hastanedeki bir pratisyen ve bir de dahiliye hekim eksikliğinin giderilmesi için yarınki Bakanlar Kurulunun gündeminde sözleşmeli doktor alımının da bulunduğunu söyledi.
Hemşire eksikliği konusunda da Dana, Girne Akçiçek Hastanesi ve Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne 2 veya 3’er hemşire görevlendireceklerini söyledi.
Dana, Devlet hastanelerinde 2008-2011 arası göreve başlayan doktorlarda maaş ve özlük haklarından kaynaklanan motivasyon eksikliğinin giderilmesi için yapılan yasa çalışmasında da sona gelindiğini kaydetti.
Devlet hastanelerindeki doluluk oranının yüzde 30’dan yüzde yüze çıktığını, bunun atılan olumlu adımlar sonucu olduğunu ifade eden Dana, “Doktor ve diğer sağlık çalışanlarının görevlerini yaparken başka sorunları düşünmemesi ve en iyi hizmeti vermeleri önemli” dedi.
Dana, Tabiplik Yasası konusunda Sendika ile Bakanlığın örtüştüğünü, düzenlemenin seçim sonrası Meclis gündemine getirilebilecek notada olduğunu söyledi.

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (3)


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.