DOLAR 32,5079 -0.1%
EURO 34,9787 0.36%
ALTIN 2.434,080,46
BITCOIN 2073297-4,23%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

DAÜ Görsel Sanatlar Ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencilerinden uluslararası başarı
  • Kıbrıs Volkan
  • Güncel
  • DAÜ Görsel Sanatlar Ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencilerinden uluslararası başarı

DAÜ Görsel Sanatlar Ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencilerinden uluslararası başarı

ABONE OL
23 Ekim 2022 14:21
DAÜ Görsel Sanatlar Ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencilerinden uluslararası başarı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi, Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Yüksek Lisans öğrencileri Sara Tanha, Nisrine Akerzoul, Mostafa Baigloo ile mezun Belal T. Y. Herbawi’nin tasarımları, Merkezi Paris’te bulunan, bağımsız ve kar amacı bulunmayan bir sanat kurumu olan Poster for Tomorrow tarafından düzenlenen ve geçtiğimiz günlerde sonuçlanan “Do The Right Thing (Doğru Şeyi Yap)” başlıklı poster tasarımı yarışmasında en iyiler arasında yer almayı başardı.

DAÜ’den verilen bilgiye göre, posterler DAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Senih Çavuşoğlu’nun yürüttüğü “Atölye Çalışması II” yüksek lisans dersi kapsamında öğrenciler tarafından tasarlandı. 30 farklı ülkeden 6,000’i aşkın posterin gönderildiği yarışmada, tema kapsamında tasarlanan posterlerle tüm dünyaya “Elimizden gelen en iyi insan olalım” mesajı verildi.

“Başarı Tesadüf Değil”

DAÜ İletişim Fakültesi, Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Yüksek Lisans Programı 2021-2022 Akademik Yılı Yaz Dönemi Mezunu ve şu anda İletişim Fakültesi Doktora Programı öğrencisi olan İran uyruklu Sara Tanha, Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Yüksek Lisans Programı öğrencisi Fas uyruklu Nisrine Akerzoul ve İran uyruklu Mostafa Baigloo, Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Yüksek Lisans Programı 2014-2015 Akademik Yılı Bahar Dönemi Mezunu ve şu anda Palestine Technical University – Kadoorie’de Görsel Tasarım Eğitmeni olarak çalışan Filistin uyruklu Belal T. Y. Herbawi’nin elde ettikleri bu başarıyla kendilerini gururlandırdığını ifade eden DAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Senih Çavuşoğlu, DAÜ İletişim Fakültesi öğrencilerinin ve mezunlarının her yıl bu tür uluslararası yarışmalarda çeşitli başarılar elde etmelerinin tesadüf olmadığını, bunun fakültede verilen kaliteli eğitimin bir yansıması olduğunu kaydetti. Öğrencileri ve mezunu tebrik eden Prof. Dr. Çavuşoğlu, başarılarının devamını diledi.

Tüzünkan

DAÜ Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Fırat Tüzünkan da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Böylesi yüksek bir katılımın gerçekleştiği uluslararası bir yarışmada en iyiler arasına seçilen yüksek lisans programı öğrencilerimizi tüm kalbimle kutlarken, onları bu yarışmaya büyük bir özveriyle hazırlayan Prof. Dr. Çavuşoğlu’na içtenlikle teşekkür ediyorum” dedi.

“Poster for Tomorrow” yarışması tasarım topluluğunun hem içinde, hem de dışında olan kişileri teşvik ederek, herkesi etkileyip tartışmaya neden olan konularda poster yapmaya özendirmeyi amaçlıyor. “Poster for Tomorrow” yarışması ile 10 yılı aşkın bir süredir 150’den fazla ülkeden 40 bin poster ile 5 kıtada 1,000’den fazla sergiye ev sahipliği yapıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.