DOLAR 32,5994 0.37%
EURO 34,8727 0.39%
ALTIN 2.494,660,42
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

DAÜ Klinik Uygulama ve Araştırma Merkezi açıldı

DAÜ Klinik Uygulama ve Araştırma Merkezi açıldı

ABONE OL
03 Haziran 2022 13:49
DAÜ Klinik Uygulama ve Araştırma Merkezi açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

 

Doğu Akdeniz Üniversitesi Dr.Fazıl Küçük Tıp Fakültesi bünyesinde faaliyet gösterecek olan Klinik Uygulama ve Araştırma Merkezinin açılışı yapıldı.

 

Merkezde, yaşa bağlı kanser danışmanlığı, aşılama ve otizm gibi çeşitli sağlık hizmetleri verilecek.

 

Klinik Uygulama ve Araştırma Merkezi Başkanı Nilüfer Güzoğlu, DAÜ Dr.Fazıl Küçük Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr Nahide Gökçora  ve DAÜ Rektörü Prof.Dr Aykut Hocanın ve DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı Erdal Özcenk açılış konuşmalarını gerçekleştirerek,  merkez hakkında bilgi ve hedeflerini paylaştı.

 

Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra da açılışa katıldı.

 

Altuğra konuşmasında tıp eğitimi sürecinde eğitim teknolojilerinin yanısıra pratik uygulamaların çok önemli olduğunu ifade etti.

Bakan Altuğra adanın bir üniversiteler ülkesi olup, Tıp Fakültelerinde öğrencilerin iyi klinik araştırma ve tıp imkanlarını öğrenecek olmasının ülke adına büyük önem taşıdığını belirterek, bunun ülke için önemli bir artı olduğunun altını çizdi.

Daha önce bakanlığa bağlı hastanelerde gözlem ve araştırma çalışmalarını sürdüren DAÜ öğrencilerinin bından böyle kendi merkezlerinde bu imkana kavuşmalarının kendisini çok mutlu ettiğini dile getiren Altuğra, ülkede sağlık hizmetlerinin daha da ilerilere taşınmasında üniversitelerin rolünün çok büyük olduğunu vurguladı.

Bundan sonra da toplum sağlığı için bakanlık ve üniversite işbirliğinin süreceğine dikkat çeken bakan Altuğra, bu anlamda yapılacak çok güzel işlerin var olduğunu kaydetti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.