DOLAR 32,5081 0.09%
EURO 34,7806 -0.06%
ALTIN 2.485,850,98
BITCOIN %
Lefkoşa
°

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

DAÜ’de  beyaz önlük giyme töreni yapıldı

DAÜ’de beyaz önlük giyme töreni yapıldı

ABONE OL
03 Ekim 2022 12:26
DAÜ’de  beyaz önlük giyme töreni yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde (DAÜ) beyaz önlük giyme töreni yapıldı.
Dr Fazıl Küçük Tıp Fakültesi ve Marmara Üniversitesi ortak Tıp Bayramı etkinliği Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda bugün gerçekleştirildi

2022-2023 Akademik Yılı Açılışı ayrıca 40 öğrencinin beyaz önlük giydiği törende ilk konuşmayı Tıp Fakültesi 3. Sınıf öğrencisi İrem Oben yaptı.

Oben, doktor olmanın birisine şifa olmak, onların acılarını azaltmak olduğunu belirterek, mesleğin büyük fedakarlıklar gerektirdiğini ancak giyilen beyaz önlüğün tüm fedakarlıklara değdiğini ifade etti.

DAÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr Nahide Gökçora da yaptığı konuşmada,Tıp Fakültesinin Marmara Üniversitesi ile ortak yürüttüğü program kapsamında güncel gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirterek, Tıp Fakültesi öğrencilerinin dinamik ve tecrübeli birer birey olarak yetişmelerinin önemine vurgu yaptı.

Gökçora, Beyaz önlük giymenin çıkılan meşakatli yolun ilk heyecanını içerdiğini söyleyerek, bunun iyileştirmek, hayat kurtarmak anlamını taşıdığını, bunun büyük bir ayrıcalık olduğunu vurguladı .

DAÜ Rektörü Prof.Dr Aykut Hocanın ise konuşmasına DAÜ hakkında bilgi vererek başladı ve Tıp Fakültesi’nin gurur duydukları bir fakülte olduğunu vurguladı.

Hocanın beyaz önlük giyen gençlerin iyi eğitim alıp başarılı olacaklarına inancının tam olduğunu dile getirerek, gençlerin bu fırsatı iyi değerlendirmelerini istedi .

DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı Dr. Erdal Özcenk de konuşmasında beyaz önlük giyen gençlere tavsiyelerde bulundu.

Doktor Özcenk, öğrencilerin hırslarının aklın önüne geçmemesini, empati kurmalarını, hastalara şefkatli olmalarını ve fedakarlıktan kaçınmamalarını istedi.

Törende son olarak Tıp Fakültesi öğrencileri, beyaz önlüklerini giydi.BRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.