DOLAR 32,5060 0.16%
EURO 34,7761 0.13%
ALTIN 2.489,811,13
BITCOIN 20671235,68%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

DAÜ’de “Türkiye’nin Doğu Akdeniz Gaz Forumu’ndan Dışlanması” konulu seminer düzenlendi
  • Kıbrıs Volkan
  • Güncel
  • DAÜ’de “Türkiye’nin Doğu Akdeniz Gaz Forumu’ndan Dışlanması” konulu seminer düzenlendi

DAÜ’de “Türkiye’nin Doğu Akdeniz Gaz Forumu’ndan Dışlanması” konulu seminer düzenlendi

ABONE OL
21 Mayıs 2022 15:09
DAÜ’de “Türkiye’nin Doğu Akdeniz Gaz Forumu’ndan Dışlanması” konulu seminer düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde (DAÜ) “Türkiye’nin Doğu Akdeniz Gaz Forumu’ndan Dışlanması: Düşünsel Mekanizmalar ve Materyal Çıkarlar” konulu seminer düzenlendi.

DAÜ’den verilen bilgiye göre, seminer, DAÜ Kıbrıs Politikalar Merkezi (KPM) ile İşletme ve Ekonomi Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nün iş birliğinde gerçekleştirildi.

Seminerin açılış konuşmasını DAÜ Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü ve DAÜ-KPM Başkanı Prof. Dr. Ahmet Sözen yaptı. Seminerde konuşmacı olarak da TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Pınar İpek yer aldı.

Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği seminerde, Doç. Dr. İpek, sıvılaştırılmış gazın, kaya gazının ve yenilenebilir kaynakların önemine değindi ve yenilenebilir kaynakların Doğu Akdeniz’de planlanan boru hattı projesini uluslararası yatırımcılar için daha çekici hale getireceğini iddia etti. Doç. Dr. İpek, Rusya’nın Ukranya’ya karşı sürdürdüğü savaş ortamında Doğu Akdeniz’de yaşanan gelişmelerin büyük önem taşıdığını ve Rus gazının yeni güzergâhlar yoluyla “enerji açı” olarak tanımlanmakta olan Asya pazarına doğal gaz ihraç edebilmesinin Rusya’nın Avrupa pazarına olan bağımlılığını azalttığını ifade etti.

TAK/BRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.