DOLAR 32,3676 0.14%
EURO 34,9785 -0.3%
ALTIN 2.323,970,21
BITCOIN 22748061,04%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

DAÜ’nün büyük başarısı

DAÜ’nün büyük başarısı

ABONE OL
26 Haziran 2020 07:40
DAÜ’nün büyük başarısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- İngiltere’de yayınlanan Times Higher Education (THE) tarafından açıklanan dünyada eğitime son 50 yıl içerisinde başlamış en iyi genç üniversiteler sıralamasında bu yıl Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) de yer alıyor.
DAÜ tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, söz konusu sıralamaya giren DAÜ, 251-300 bandında bulunuyor. Sıralama özellikle daha genç olan kurumların kendi arasında yayın, atıf, eğitim kalitesi ve uluslararası olma açısından karşılaştırılmasına imkan tanıyor.
DAÜ’nün sıralamada yer alan 23 Türkiye üniversitesi arasında ilk 5’e girdiği listede; Güney Kıbrıs’tan ise iki üniversite listeye girmeyi başardı.
Dünya genelinde 50 yaşın altındaki genç üniversiteleri eğitim kalitesi, bilimsel araştırmaları, bibliyografik atıfları, uluslararası görünürlüğü ve endüstriyel gelirlerine göre ele alan THE, en iyi Genç Üniversiteler Sıralaması’nı resmi internet sitesinden açıkladı.
“BÜYÜK BİR GURUR DUYUYORUM”
DAÜ tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:
“Sıralamada genel THE Dünya Listesi’ndeki aynı performans ölçekleri kullanıldı. Bilindiği üzere DAÜ 25 bini aşkın üniversite arasından sadece 1376 üniversitenin yer aldığı Times Higher Education (THE) 2020 Dünya Üniversiteler Sıralaması’nda 801-1000 bandındaki yerini koruyarak, KKTC’den listeye giren tek üniversite olma özelliğini taşıyor.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın, THE Editörü aracılığıyla kendilerine gönderilen mektupta söz konusu sıralamada DAÜ’nün bir kez daha yer aldığı bilgisini almaktan dolayı gurur duyduğunu ifade etti.
DAÜ’nün dünya standartlarında eğitim veren bir kurum olduğunun altını çizen Prof. Dr. Hocanın, bunun da elde edilen akreditasyonlar ile kanıtlandığını ve bu başarının kurum olarak niceliğe verilen önemin göstergesi olduğunu vurguladı.
Başarının asla tesadüf olmadığını ve her geçen gün DAÜ’nün büyümeye ve gelişmeye devam ettiğini ifade eden Prof. Dr. Hocanın, DAÜ’nün üniversite olarak adada lider, dünyada ise en iyilerden biri olmayı hedeflediğini belirtti. Prof. Dr. Hocanın, DAÜ’nün başarısında katkısı olan tüm personele de teşekkürlerini iletti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.