DOLAR 32,5072 0.17%
EURO 34,7796 0.14%
ALTIN 2.490,851,18
BITCOIN 20655165,35%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dayatma çözüm geliyor…

Dayatma çözüm geliyor…

ABONE OL
02 Şubat 2018 12:08
Dayatma çözüm geliyor…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

      Güvenlik Konseyi,  BM Genel Sekreteri’ne, Kıbrıs sorununun çözümü çabalarına ilişkin ilerleme raporunu en geç 15 Haziran 2018 tarihine kadar sunması çağrısında bulunurken, yeni hedef belirlendi; Yıl sonuna kadar çözüm

BM, Kıbrıs sorunuyla ilgili müzakere sürecini en kısa zamanda başlatmak ve yaz ayları başında yeni bir konferansın toplanması için harekete geçti

BM çevrelerinden ulaşan bilgilere göre, hedef ; “ilk olarak temel maddeler üzerinde bir stratejik anlaşma imzalanması ve 2018 yılı sonuna kadar da çözüme ulaşılması” olarak belirlendi

Kıbrıs’ta görev yapan BM Barış Gücü UNFICYP’in görev süresi uzatıldı.
Fileleftheros ve diğer gazeteler, BM Barış Gücü UNFICYP’in görev süresinin önceki gün  gerçekleştirilen BM Güvenlik Konseyi toplantısında altı ay daha uzatıldığını yazdılar.
Gazete, Güvenlik Konseyi’nin UNFICYP raporunda ayrıca, BM Genel Sekreteri’ne, Kıbrıs sorununun çözümü çabalarına ilişkin ilerleme raporunu en geç 15 Haziran 2018 tarihine kadar sunması çağrısında bulunduğuna dikkat çekti.
Rum BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Kornilios Korniliu  önceki günkü oylama sonrasında gazeteye yaptığı açıklamada, “söz konusu tarihin şans eseri olmadığını ve BM’nin müzakere sürecini en kısa sürede başlatmak ve yaz ayları başında yeni bir konferansın toplanması yönündeki hedefi çerçevesinde belirlendiğini” iddia etti.
Korniliu, BM Genel Sekreteri’nin iyi niyet misyonu raporunu, bir sonraki UNFICYP raporundan önce sunmasının da talep edildiğini belirterek BM’nin “Türkiye’deki seçimler öncesinde bir fırsat penceresi gördüğü” iddiasında bulundu.
Gazete, BM çevrelerinden ulaşan bilgilere göre, hedefin “ilk olarak temel maddeler üzerinde bir stratejik anlaşma imzalanması ve 2018 yılı sonuna kadar da perdenin kapanması” olduğunu savundu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.