DOLAR 32,5902 0.23%
EURO 34,7984 0.36%
ALTIN 2.413,41-0,78
BITCOIN 21593800,40%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Demokrat Parti 12.Olağan Kurultayı’nı gerçekleştiriyor

Demokrat Parti 12.Olağan Kurultayı’nı gerçekleştiriyor

ABONE OL
18 Eylül 2022 18:21
Demokrat Parti 12.Olağan Kurultayı’nı gerçekleştiriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Demokrat Parti 12.Olağan Kurultayı’nı gerçekleştiriyor…

 

Kurultayın açılışının ardından Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın mesajı okundu.

 

Tatar mesajında, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri ile görüşmek ve temaslarda bulunmak amacıyla New York’a hareket etttiğinden dolayı kurultaya katılamadığını belirterek, Demokrat Parti 12’nci Olağan Kurultayının ülkenin gelişimine katkıda bulunacağına inandığını söyledi.

 

Kurultayın açılış konuşmasını gerçekleştiren Demokrat Parti Genel Sekreteri Hakan Cenapoğlu ise, Demokrat Parti olarak çok zor bir sürecin ardından yeniden yapılanma sürecine geçildiğini belirterek, olağan kurultayın da bu yapılanma sürecinin bir parçası olduğunu söyledi.

 

 

 

Ardından Divan oluşturuldu. Divan Başkanlığına Koral Çağman getirildi.

 

Kurultay, Demokrat Parti Genel Saymanı Nevzat Nevzat tarafından Mali raporun okunmasıyla devam etti.

 

Daha sonra Mali Rapor ve Faaliyet raporu oylanarak aklanmasının ardından konuşmalara geçildi.

 

 

Demokrat Parti Genel Başkanı ve kurultayda genel başkan adaylarından olan Fikri Ataoğlu gerçekleştirdiği konuşmasında, partinin 30 yılda 12’nci kurultayını gerçekleştirdiğini belirterek, bu kurultayda yer almaktan şeref duyduğunu söyledi.

 

Ataoğlu, demokrasiye, insan hak ve özgürlüklerine ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne inananların 1992 yılında yaktığı meşalenin bugün hala çevreyi aydınlatmaya devam ettiğini kaydetti.

 

Yaşanan zorluklara rağmen hiç yılmadan ileriye gitmeye devam ettiklerini anlatan Ataoğlu, hedeflerinin daha müreffeh ve daha refah bir yaşamı Kıbrıs Türk Halkına kazandırmak olduğunu vurguladı.

 

Demokrat Parti’nin ülke dinamiklerinin kişisel değil toplumsal çıkarlara göre hareket etmesine öncülük eden bir siyasi oluşum olduğuna işaret eden Ataoğlu, her zaman ülkenin geleceği için çalıştıklarını kaydetti.

 

Kıbrıs Türkü’nün haklarını Anavatan Türkiye ile birlikte savunmaya devam ettiklerine işaret eden Ataoğlu, “birlikte yapacak çok işimiz, yürüyecek çok yolumuz var” dedi.

“Kıbrıs Türk halkı planlarıyla, programlarıyla geleceğe hazırlıklı olmalıdır” diyen Ataoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni geleceğe taşımanın yolunun ancak planlı çalışmayla mümkün olabileceğini belirtti.

 

 

Genel Başkanlık için yarışan diğer aday olan Ali Tunçtaşlı da konuşmasında, Demokrat Parti’nin 30 yıldır ülkenin geleceği için mücadele ettiğini söyleyerek, partinin ülke demokrasisinin vazgeçilmez bir aktörü olduğunu belirtti.

 

Tunçtaşlı, ülkenin sıkıntılardan kurtulabilmesi, yaralarının sarılabilmesi ve önünün açılabilmesi için çalışacaklarını dile getirerek, hedeflerinin özelde partinin, genelde de ülkenin gelişebilmesi için aday olduğunu söyledi.

 

Demokrat Parti’nin hiçbir siyasi partiyle kıyılmış nikahı bulunmadığını ifade eden Tunçtaşlı, ülkenin yararına ve geleceğine katkı koyacak hangi parti varsa onunla işbirliği içerisinde çalışabileceğine işaret etti.

 

Demokrat Parti’nin demokrasi gereği seçimli bir kurultay düzenlediğini ifade eden Tunçtaşlı, seçim sonucunun bundan sonra da partiye hizmet etmesine engel olmayacağını dile getirdi.

 

Partililere seslenen Tunçtaşlı, “Sizlere alışılagelmiş sözlerle istihdam değil ama güzel bir gelecek vaat ediyorum” dedi.

 

Olağan Kurultay’da konuşmaların ardından verilen aranın sonrasında seçimlere geçildi.

 

Genel Başkan ve Parti Meclisi seçimi için oy sayım işlemine saat 21.00’de başlanacak.BRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.