DOLAR 32,6037 0.39%
EURO 34,8219 0.25%
ALTIN 2.492,810,35
BITCOIN 21286504,37%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dendias tehditler savurdu;   Güney Kıbrıs yalnız değildir

Dendias tehditler savurdu; Güney Kıbrıs yalnız değildir

ABONE OL
09 Ekim 2019 22:15
Dendias tehditler savurdu;   Güney Kıbrıs yalnız değildir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, önceki gün Güney Kıbrıs’a gerçekleştirdiği ziyarette Güney Kıbrıs’ın yalnız olmadığı mesajı verdi.

Rum basınında çıkan haberlere göre, Yunan Bakan Güney Kıbrıs Yönetimi (GKRY) Lideri Nikos Anastasiadis ve Dışişleri Bakanı Nikos Christodoulides ile ayrı ayrı görüştü.

Christodoulides ile görüşmesinin ardından açıklamalarda bulunan Dendias, Türkiye’yi GKRY’nin tek taraflı olarak ilan ettiği münhasır ekonomik bölge içerisinde provokatif davranmakla suçlayarak, “Kıbrıs (Güney), yalnız değildir.” dedi.

Dendias, Türkiye’yi, “Kendi talihsiz seçeneklerinin yarattığı çıkmazlar nedeniyle tek başına kalmış, sorun yaratıcı bir ülke” olarak niteledi.

Mevkidaşı ile Kıbrıs meselesindeki son durumu ele alan Dendias, Kıbrıs meselesinin dış politikalarındaki en büyük endişe olmaya devam ettiğini belirtti.

Dendias, “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin egemenliğine ve egemen haklarına karşı kabul edilemez Türk provokasyonları ve yasa dışı faaliyetlerinin devam ettiği ve maalesef yoğunlaştığı bir dönemde konuştuk.” dedi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.