DOLAR 32,5919 0.34%
EURO 34,8388 0.23%
ALTIN 2.509,911,04
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Deniz Yarbay Aktop;  KKTC’nin hakları korunacak

Deniz Yarbay Aktop; KKTC’nin hakları korunacak

ABONE OL
09 Kasım 2020 10:20
Deniz Yarbay Aktop;  KKTC’nin hakları korunacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Milli Savunma Bakanlığı Basın Sözcüsü Deniz Yarbay Şebnem Aktop tarafından bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.
DOĞU AKDENİZ
Aktop, Oruç Reis araştırma gemisinin Marmaris’in güneyinde Türk kıta sahanlığında, Barbaros Hayrettin Paşa araştırma gemisinin ise Kıbrıs adası güney batısında, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına verdiği ruhsat sahasında, daha önceden belirlenen program dahilinde faaliyetlerini sürdürdüğünü kaydetti.
Fatih Sondaj Gemisi’nin, Karadeniz’deki münhasır ekonomik bölgedeki keşif ve sondaj faaliyetlerine devam ettiğini ifade eden Aktop, “Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Karadeniz ve Doğu Akdeniz’de faaliyet gösteren tüm sismik araştırma ve sondaj gemilerimize refakat ve koruma görevine devam edilmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri Ege’de, Doğu Akdeniz’de ülkemizin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin hak, alaka ve menfaatlerini korumaya, Kıbrıs Adası’nda uluslararası garanti ve ittifak antlaşmaları doğrultusunda barış ve güvenliğin teminatı olmaya kararlılıkla devam edecektir.” diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.