DOLAR 32,3767 0.16%
EURO 35,0559 -0.16%
ALTIN 2.325,100,26
BITCOIN 2272623-0,59%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Denktaş Vakfı, Kurucu Cumhurbaşkanı’nın büstünü Meclis’e armağan etti

Denktaş Vakfı, Kurucu Cumhurbaşkanı’nın büstünü Meclis’e armağan etti

ABONE OL
26 Mayıs 2022 13:19
Denktaş Vakfı, Kurucu Cumhurbaşkanı’nın büstünü Meclis’e armağan etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

 

Denktaş Vakfı tarafından yaptırılan Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın büstü Cumhuriyet Meclisi Başkanlığına hediye edildi.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, bu amaçla Vakıf Başkanı, eski siyasetçi Serdar Denktaş’ı makamında kabul etti ve büstün 15 Kasım Cumhuriyet Bayramından önce Meclis bahçesinde yerini alacağını söyledi.

Kabulde konuşan Serdar Denktaş, heykeltraş Tahsin Albulut tarafından yapılan büstünü Vakıf adına Meclis’e armağan etmek istediklerini kaydetti.
Denktaş:

“Meclis’imizin oluşmasını sağlayan ve Meclis’imizin Başkanlığını da yapan Liderimizin burada da olması gerektiğini düşündük. Umarım uygun bir zamanda Meclis’imizde yerini alır ve yıllardır var olan bir eksiklik de giderilmiş olur” dedi.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre de konuşmasında Kurucu Cumhurbaşkanı’nın büstünün Meclis’te bugüne kadar olmayışını her zaman büyük bir eksiklik olarak gördüğünü Meclis Başkan Yardımcılığı döneminde de bu konuyu gündeme getirdiğini anımsattı.

Denktaş Vakfı’nın büstü hediye etmesini memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden Töre “Devleti yaşat ki insan yaşasın” sözünden hareket ederek, devleti kuranları da ölseler bile yaşatmak gerektiğini kaydederek: “Onların ruhları ancak o zaman şad olur” dedi.

Töre, büstü Meclis’in bahçesinde bulunan Atatürk ve Dr.Fazıl Küçük büstlerinin yanına monte etmenin kendilerinin sorumluluğu olduğunu vurgulayarak, 15 Kasım Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Kuruluş Yıldönümü öncesi mutlaka gerçekleşeceğini söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.