DOLAR 32,3898 0.2%
EURO 35,1042 -0.05%
ALTIN 2.325,480,27
BITCOIN 2278307-1,02%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Denktaş’ın emaneti olan KKTC yaşatılacak

Denktaş’ın emaneti olan KKTC yaşatılacak

ABONE OL
14 Ocak 2020 09:15
Denktaş’ın emaneti olan KKTC yaşatılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kıbrıs Türk Memur Sendikası Genel Başkanı Akın Manga, KKTC devletine sahip çıkmak, yüceltmek ve tanıtmanın asli görevleri olduğunu söyledi.
Manga, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın ölüm yıldönümü vesilesiyle yayınladığı mesajda, “İngiliz sömürge döneminde, özgürlük mücadelesi liderimiz Dr. Fazıl Küçük’le başlattıkları, varoluş mücadelemizi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devleti ile taçlandıran Rauf Raif Denktaş kalplerimizde yaşıyor” dedi.
KKTC Devleti’nin gelecek nesillerin barış, huzur ve güvenliğinin en büyük teminatı olduğunu kaydeden Manga, “Bu emanete sahip çıkmak, devletimizi yüceltmek, tanıtmak ve ebediyete kadar yaşatmak, bizlerin asli görevidir” dedi.
BAY-SEN
Bay-Sen, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın vefat yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.
Bay-Sen Başkanı İbrahim Kanat tarafından yayımlanan mesajda şu ifadeler yer aldı:

“1960 Cumhuriyeti’nden Türklerin silah zoru ile atılıp, çeşitli soykırımlara maruz kalması, toplu mezarlar kadın, çocuk ve yaşlı demeden, katliamlar, bir anneyi bebeği ile canlı canlı gömen bir vahşetin karşısında milleti ile diriliştir Denktaş.
Ön saflarda yer alıp hiç tereddüt etmeden bir vatan uğruna canını ortaya koyandır. Denktaş. Bekledim de gelmedin diyene milletim ile hiç gitmedim diyendir. Uğurlanmak için sokakları dolduran, ancak tarihte ebedileşendir.
Kurucu Cumhurbaşkanımız ve şehitlerimiz siz rahat uyuyun. Kurduğunuz KKTC sonsuza dek yaşayacaktır.”
HÜR-İŞ
Hür İşçi Sendikaları Federasyonu Başkan Vekili ve Kamu İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Serdaroğlu, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf R. Denktaş’ın Kıbrıs Türk halkının haklarını dirayet ve fedakarlıkla savunduğunu vurguladı.
Serdaroğlu KKTC’nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın ölüm yıldönümü vesilesiyle yayınladığı bildiride “Rauf Raif Denktaş ömrünü Kıbrıs Türk halkının haklı davasına ve Türk milletine hizmet vermeye adamıştır. Kıbrıs Türk halkının hak, eşitlik ve özgürlük mücadelesini, Anavatan Türkiye ile fikir ve gönül birliği içinde, dirayetle ve fedakarlıkla savunmuştur. Bu yolda karşılaştığı her türlü zorluğun üstesinden dik duruşuyla, kararlılığıyla, liderlik vasıflarıyla gelmiştir. Kurucu Cumhurbaşkanımızın vefatının sekizinci yıl dönümünde büyük bir özlem, saygı ve rahmetle anıyoruz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.