DOLAR 32,3319 0.24%
EURO 34,9988 -0.37%
ALTIN 2.297,090,87
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Devletten ve egemenlikten  vazgeçilemez

Devletten ve egemenlikten vazgeçilemez

ABONE OL
16 Kasım 2020 13:50
Devletten ve egemenlikten  vazgeçilemez
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, KKTC’nin kuruluşunun 37. yıldönümü nedeniyle videolu mesaj yayınladı.
Uluçay, mesajında şunları kaydetti:
“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilanının 37. Yıldönümünde tüm halkımızın özgürlük ve bağımsızlık bayramını en kalbi duygularımla kutluyorum.
Bugünlere gelmek hiç kolay olmamıştır. Kıbrıs Türk halkı büyük acılar çekmiş, fedakârlıklar yapmış, nice baskılara direnmiş, vatanından sürülmeye de, vatanında asimilasyona da “hayır” demiştir. Kendi kimliğini, yaşam tarzını ve siyasi iradesini korumuş ve sahip çıkmıştır. Bu uğurda evladını, eşini kaybetmiş, yerinden edilmiş, toplu katliamlara maruz kalmıştır.
Kolektif hafızamız hala tazedir. Yurdu uğruna, bu mücadeleyi veren cefakâr ve vefakâr halkımızı, mücahitlerimizi, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi sevgi, saygı ve rahmetle anıyorum.
15 Kasım 1983 günü, Bağımsızlık Bildirgesi Meclisimizde okunmuş ve oybirliği ile kabul edilerek Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşu dünyaya ilan edilmiştir. Kıbrıs Türkü, bağımsızlık bildirgesi ile her türlü sömürgecilik, ırkçılık, baskı ve tahakkümü reddetmiştir.
Yurdumuzda, bölgemizde ve tüm dünyada barış ve istikrarın, özgürlüğün ve insan haklarının egemen olmasını vurgulamış, Kıbrıs’taki iki halkın kendi kimlikleriyle huzur ve güven içinde yaşama ve kendi kendilerini yönetme hakları olduğuna inancını dile getirmiştir.
Bağımsızlık Bildirgesi ile Cumhuriyet’in ilanının adadaki iki eşit halk arasında bir federasyon çatısı altında yeniden kurulmasını kolaylaştıracağına ve BM çatısı altındaki müzakerelerle sorunların barışçıl ve uzlaşıcı politikalarla çözülmesine inanç bildirilmiştir.
Ne yazık ki, Bağımsızlık Bildirgesi ile de ortaya konan adil ve kalıcı çözüm inancımız ve çağrılarımız muhataplarımız tarafından bugüne değin karşılık bulmamıştır. Dahası, Kıbrıs Rum toplumu uluslararası tanınmışlığının avantajlarını sürdürmekte, günümüzde ise adamızın hidro-karbon yataklarındaki tek taraflı faaliyetlerini devam ettirmektedir.
Diğer tarafta ise, Kıbrıs Türk toplumu, hayatın her alanında ve uluslararası arenada haksız ambargolara maruz kalmakta ve oluşması muhtemel enerji kaynaklarının paylaşımından dışlanmaktadır.
Şüphesiz, bu durum asla sessiz kalıp kabul edilebilecek bir durum değildir… Bu uğurda, geçmişte yaşadığımız acılara ve zorluklara rağmen, bugün de ayni toplumsal dayanışma ruhu ile barış dilinden uzaklaşmadan; demokrasi ve hukukun üstünlüğü ilkelerinden vazgeçmeden; uluslararası alanda gasp edilen temsiliyetimizin iadesi, hak ve menfaatlerimizin korunması için mücadelemizi devam ettirmekteyiz.
Kıbrıs Türk halkını hak ettiği refah ve esenliğe kavuşturmak için ülkemizin demokrasisini, ekonomisini ve kurumlarını Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muhasır medeniyet seviyesine getirme kararlılığımızı vurgularken Cumhuriyet Bayramınızı kutlar, hepimize barış, huzur, güvenlik ve refah içinde yaşayacağınız bir gelecek dilerim.”
SUCUOĞLU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu, Kıbrıs Türk halkının 15 Kasım Cumhuriyet Bayramını kutladı.
Bakan Sucuoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 37. kuruluş yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Kıbrıs Türk halkının devletine ve bayrağına kavuşmak için geçmişte büyük bedeller ödediğini, şehitler verdiğini, göçler yaşadığını ve yıllarca zulüm gördüğünü ifade ederek, herkesin devletinin, bayrağının ve üzerinde özgürce yaşadığı toprakların değerini iyi bilmesini istedi.
Bakan Sucuoğlu mesajında şu ifadeleri kullandı:
“Kıbrıs Türk halkının yıllarca süren bağımsızlık mücadelesi sonucunda, büyük bedeller ödeyerek, hür iradesiyle kurduğu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 37. kuruluş yıldönümünü büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz.
15 Kasım 1983, Kıbrıs Türk Halkı için özgürlük anlamına gelen onurlu bir tarihtir. Saldırı, baskı ve tehditlerle yok edilmek istenen Kıbrıs Türk Toplumu, tüm imkansızlıklara, yaşanan onca acı ve kayıplara rağmen ortaya koyduğu irade ve varoluş mücadelesi sonucunda kendi devlet çatısı altında, huzur ve güven içerisinde bağımsız bir yaşama kavuşmayı başarmıştır.
Anavatan Türkiye’nin gücü ve desteğiyle Kıbrıs Türk halkı daima güvence altında olacak, Kıbrıs Türk varlığının ve egemenliğinin simgesi olan KKTC sonsuza kadar yaşayacaktır.
Bugün, çağdaş, demokratik hukuk devletimiz, tüm kurumlarıyla çalışarak halkımıza geçmişteki günleri aratmayacak daha iyi ve refah bir yaşam sunma hedefiyle yoluna devam etmekte, Anavatan Türkiye’mizden aldığımız güç ve desteklerle geleceğe emin adımlarla ilerlemektedir. Hepimizin ortak sorumluluğu, Devletimize her koşulda inançla sahip çıkmak, birlik ve beraberlik içerisinde devletimizin güçlenmesi için çok çalışmaktır.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 37. Kuruluş Yıldönümü vesilesiyle, Kıbrıs Türk halkının bugünlere taşınmasında bizlere öncülük eden başta Dr. Fazıl Küçük, Rauf Raif Denktaş ve mücadele arkadaşları yanında, vatanı uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimize, tüm gazilere ve destekleri ile her daim bizlere güç veren Anavatan Türkiye’ye minnet ve teşekkürlerimi sunar, tüm halkımızın bu anlamlı gününü en kalbi duygularımla kutlarım”
ATAOĞLU
DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu, Kıbrıs Türk halkının yıllarca süren bağımsızlık mücadelesi sonucunda, Anavatan Türkiye ve Rauf Raif Denktaş önderliğinde kurduğu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 37’inci yıldönümünü büyük bir coşku ve gururla kutladıklarını belirtti.
Ataoğlu, yayımladığı 15 Kasım mesajında, şunları dile getirdi:
“Gettolara sıkıştırılmış ve Rum tedhişine maruz bırakılmış bir toplumdan, egemen bir halk noktasına geldiğimiz 15 Kasım 1983, Kıbrıs Türkü’nün 20 Temmuz 1974’ten sonraki ikinci doğuşunu temsil etmektedir.
KKTC, bugün ‘Bağımsız ve Egemen’ bir devlet olmuş, varoluş çabaları ile her geçen gün daha da ileriye bakmaktadır.
Bizler de, Cumhuriyetimizin sağladığı kazanımlar ve Anavatan Türkiye’nin desteği ile Devletimizi daha da yüksek seviyelere eriştirmek ve bayrağımızı sonsuza dek dalgalandırmaya devam etmek amacı ve bilinciyle çalışmaktayız.
KKTC’yi ilelebet korumak, kollamak, güçlendirmek ve geliştirmek için elimizden geleni yapacağız.
Bu noktada Kıbrıs Türk halkının bugünlere taşınmasında bizlere liderlik eden başta devletimizin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş, Dr. Fazıl Küçük ve mücadele arkadaşlarının yanında, vatanı uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, tüm gazilere ve destekleri ile her daim bizlere güç veren Anavatan Türkiye’ye minnet ve teşekkürlerimi sunuyorum.”
KKTC İNSAN HAKLARI DERNEĞİ
KKTC İnsan Hakları Derneği, “KKTC’nin ilanı ile birlikte özgür irademizi ve güvenliğimizi güvence altına alan bağımsızlığımız kutlu olsun” dedi.
Dernek, yayımladığı 15 Kasım mesajında, özetle şunları kaydetti:
“Rum ve Yunana karşı vermekte olduğu ve her geçen gün yükselen bir asırlık varlık yokluk mücadelesinde K. Türk Halkı “İnsanlığın En Yüce Mertebesi” olan “Bağımsızlığını”, 15 Kasım 1983 yılında bir “İnsanlık ve İnsan Hakları” zaferi olarak tarihe yazmanın 37. yıldönümünde kutlamanın mutluluk ve coşkusunu yaşamaktayız”
Annan Planına referanduma “Evet” demesine rağmen BM. ve AB. tarafından verilen tüm hayali ve sahte taahhütler ve sözlerin yerine getirilmemesi K. Türk Halkının hiçbir şart ve koşul altında Türkiye Cumhuriyeti’nden başka güvenebileceği hiçbir gücün olamayacağının en açık ve acı deneyimidir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.