DOLAR 32,3332 0.24%
EURO 35,0502 -0.23%
ALTIN 2.282,300,22
BITCOIN 22854361,52%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dimağ Çağıner yeniden KITOB Başkanı

Dimağ Çağıner yeniden KITOB Başkanı

ABONE OL
30 Kasım 2022 18:13
Dimağ Çağıner yeniden KITOB Başkanı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kıbrıs Türk Otelciler Birliği’nin (KITOB) 32’nci Olağan Genel Kurulu Girne Acapulco Resort Otel’de gerçekleşttirildi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın da katıldığı Genel Kurul Başkanlık Divanı’nın oluşturulması, Atatürk, Şehitler ve hayata veda eden otelciler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Genel kurulda konuşan Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Başkanı Dimağ Çağıner, Pandemi nedeniyle sektörün çok zor günlerden geçtiğini belirterek, pandemi süresince pandemi sürecinin yönetilmesi ve pandemi sonrasına hazırlık için çok çalıştıklarını ifade etti.

Çağıner, yeni dönemde ana hedeflerinin başta ulaşım sorunu, girdi maliyetleri ve istihdam sorununun çözülmesi olduğunu vurguladı.

Genel kurulda mesajların okunmasının ardından, Çelebi Garden Otel Direktörlerinden Buse Çelebi ve Girne Turizm Meslek Lisesi Müdür Muavini Erinç Sağdinç’in sunumları yer aldı…

Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Orhan Tolun da 960 milyon dolarlık yıllık getirisi olan turizm sektörünün ülke dış ticaret açığının yüzde 63ünü kapattığını anımsattı.

Covid-19 döneminde turizm sektörüne katkıda bulunan dönem hükümeti ve acente ve otellere 2 ayrı hibe imkanı sağlayan TC Lefkoşa Büyükelçiliğine teşekkürlerini sunan Orhan Tolun, turizmde henüz 2019 yılı rakamlarına ulaşılamadığını kaydetti.

Başbakan Yardımcılığ , Turizm Gençlik ve Kültür Bakanlığı Müsteşarı Serhan Aktunç da turizm fonundan gelen gelirlerin turizmde kullanılması konusunda istenilen noktaya gelinemediğini belirtti.

2022 yılında 3 milyon Euro olan KKTC turizm bütçesinin ekonomik gelişmeler nedeniyle, bugün 2 milyon Euroya denk geldiğini dile getiren Aktunç,bu şartlarda Akdeniz çanağında turizm rekabetinde yer almanın çok güç olduğunu ifade etti.

Kendi ayakları üzerinde duran bir ekonomi yaratmanın yolunun turizmden geçtiğini bunun sağlamanın da ancak turizmin toplum tarafından içselleştirilmesiyle mümkün olabileceğini dile getiren Aktunç, bunun için ulaşım sorunlarının giderilmesi, yerli istihdamın sağlanması ve turizm pastasından elde edilecek gelirin topluma adil şekilde yayılması gerektiğini vurguladı.

Olağan Genel Kurul’da konuşmaların ardından, Yönetim Kurulu Faaliyet ve Mali Rapor okunup, üyelerin onayına sunuldu…

Tek aday ve listeyle gerçekleşen genel kurulda , Dimağ Çağıner yeniden Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Başkanı oldu…

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.