DOLAR 32,5146 0.19%
EURO 34,8801 0.42%
ALTIN 2.485,840,97
BITCOIN 1984207-4,55%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dışişleri Bakanlığı: Dendias, tarihte bıraktıkları kara lekeyi unutturmaya çalışıyor
  • Kıbrıs Volkan
  • Güncel
  • Dışişleri Bakanlığı: Dendias, tarihte bıraktıkları kara lekeyi unutturmaya çalışıyor

Dışişleri Bakanlığı: Dendias, tarihte bıraktıkları kara lekeyi unutturmaya çalışıyor

ABONE OL
15 Ağustos 2022 18:33
Dışişleri Bakanlığı: Dendias, tarihte bıraktıkları kara lekeyi unutturmaya çalışıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dışişleri Bakanlığı, Kıbrıs Barış Harekatı’nın ikinci aşamasının yıldönümü vesilesiyle Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ın yaptığı açıklamayı değerlendirdi.

Dışişleri Bakanlığı, Dendias’ın, bu açıklamayla Rum-Yunan ikilisinin tarihte bıraktıkları kara lekeyi unutturmaya, tarihi ve yasal gerçekleri çaptırmaya çalışmakta olduğunu vurguladı.

“Akritas Planı çerçevesinde Kıbrıs Türk halkına karşı Rum çetelerinin gerçekleştirdiği katliamlar, saldırılar sonucu 103 köyümüzü terk etmek zorunda kalmamız, BM Barış Gücü’nün bu katliamlar karşısındaki çaresizliği halen hafızalarımızdaki yerini korumaktadır” denilen açıklamada, Dendias’ın, diğer tüm Yunan ve Rum yetkililer gibi, bu katliamlar hiç olmamış gibi davranmakta, bu şekilde tarihlerindeki bu kara lekeyi aklamaya çalışmakta olduğunun altı çizildi.

Ada’yı Yunanistan’a bağlamak amacıyla Yunan cuntasının desteğiyle başlatılan darbenin, Ada’da gerçekleştirilen tek işgal hareketi olduğuna dikkati çekilen açıklamada, Kıbrıs Barış Harekatı’nın, Ada’nın Yunanistan’a bağlanmasını önlediği gibi hem Türklerin hem Rumların can güvenliğini sağlamış meşru bir harekat olduğu kaydedildi.

Dendias’ın, Anavatan Türkiye’nin meşru müdahalesine ilişkin mesnetsiz iddiasının, ilgili Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin hiçbir kararında yer almadığına da değinilen açıklamada, Dendias’ın tüm çabasının, gerçekleri çarpıtmaya ve uluslararası toplumu yanıltmaya yönelik olduğunun altı çizildi.

Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, “Bugün Ada’daki huzur ve sükunet ortamı Türkiye’nin gerçekleştirdiği meşru harekatıyla sağlanmıştır. İyi komşuluk içerisinde yaşayacak iki egemen eşit Devletin kabulünün en gerçekçi çözüm modeli olduğunu da bu vesileyle bir kez daha vurgulamak isteriz” denildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.