DOLAR 32,3245 0.21%
EURO 35,1555 0.02%
ALTIN 2.298,540,94
BITCOIN 22876000,46%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dışişleri Bakanlığı’ndan açıklama

Dışişleri Bakanlığı’ndan açıklama

ABONE OL
03 Aralık 2021 17:34
Dışişleri Bakanlığı’ndan açıklama
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dışişleri Bakanlığı, “Doğu Akdeniz’deki gerginliğin artmasının tek sorumlusu Rum tarafıdır. Bu konuda adım atmaya devam ettikçe, Türkiye Cumhuriyeti’yle birlikte, hak ve çıkarlarımızı korumak için gerekli tedbirleri almaya devam edeceğiz” vurgusu yaptı.

Bakanlık, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin (GKRY) tek taraflı ilan ettiği sözde 5 numaralı ruhsat sahasıyla ilgili, ExxonMobil-Katar Petrolleri şirketler ortaklığına doğal gaz arama izni verdiğinin anlaşıldığını bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, GKRY’nin Doğu Akdeniz’deki faaliyetlerini hız kesmeden sürdüreceğinin en yeni göstergesi olan bu hareketin, Rum tarafının, tüm uyarılara rağmen Kıbrıs Türk halkının haklarını gasp etmeye devam edeceğini de açıkça ortaya koyduğu kaydedildi.

Açıklamada, Kıbrıs Türk halkının hakları yanında, Türkiye’nin kıta sahanlığını da ihlal eden bu girişim karşısında gereken tedbirin alınacağı vurgulandı.

Açıklamada şunlara da yer verildi:

“Kıbrıs Türk tarafının hidrokarbon kaynaklarına ilişkin 13 Temmuz 2019 tarihli kapsamlı iş birliği önerisi ve bunun yanı sıra Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de çıkarı bulunan ilgili tüm tarafların katılımı ile kapsamlı bir konferans düzenlenmesi önerisi hâlâ geçerlidir.

Doğu Akdeniz’deki gerginliğin artmasının tek sorumlusu Rum tarafıdır. Bu konuda adım atmaya devam ettikçe, Türkiye Cumhuriyeti’yle birlikte, hak ve çıkarlarımızı korumak için gerekli tedbirleri almaya devam edeceğiz.”

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.