DOLAR 32,5403 -0.21%
EURO 34,9624 0.32%
ALTIN 2.495,97-0,02
BITCOIN 2062872-4,52%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Doğal gaz için 16 farklı senaryo

Doğal gaz için 16 farklı senaryo

ABONE OL
31 Ekim 2017 19:52
Doğal gaz için 16 farklı senaryo
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Güney Kıbrıs’ın doğalgaz alanındaki planları ve faaliyetleriyle ilgili 16 farklı senaryosunun olduğu bildirildi.
Fileleftheros gazetesi, Rum Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis’in dün Rum Enerji Bakanlığının bütçe görüşmeleri çerçevesinde Rum Meclisi Maliye Komitesi’ne enerji alanında bilgiler verdiğini yazdı.
Bu bilgilere göre, Rum Enerji Bakanlığının elinde, Güney Kıbrıs’ın, keşfedilecek hidrokarbon miktarı ve şekline bağlı olarak takip edeceği planlar ve faaliyetlerle ilgili 16 farklı senaryonun bulunduğunu kaydeden gazete, bu senaryoların hidrokarbon konularında uzman uluslararası danışmanlarla işbirliği içerisinde hazırlandığını belirtti.
Gazete, görüntünün, önümüzdeki 12 ay içerisinde, 2018 sonbaharına kadar netleşmesinin beklendiğini yazdı.
Habere göre, Lakkotripis açıklamalarında, Güney Kıbrıs’ın hidrokarbon kaynakları konusunda 2018 yılının sonlarında bilgi sahibi olacaklarını, böylece bunlardan istifade edilmesi konusunda kararların alınabileceğini belirtti.
ENI’nin sondajlarını nerede ve ne zaman yapacağı konusunda bilgi vermesinin an meselesi olduğunu söyleyen Lakkotripis, ENI’nin 6, 8 ve 3’üncü parseller için çevre araştırması ve benzeri çalışmalar yapılmasına yönelik başvuru ve izin talebinde bulunduğunu ifade etti.
Aynı zamanda Exxon Mobil’in de 2018 yılının ikinci yarısında sondaj yapma niyetinin olduğunu söyleyen Lakkotripis, buna göre önümüzdeki 12 ay içerisinde 4 ya da 5 sondajın olmasını beklediklerini dile getirdi.
DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos’un Afrodit yatağından istifade edilmesinde gecikildiğine dair eleştirilerine de yanıt veren Lakkotripis, seçim yarışına katılanların, bir görüş ya da vaatleri olduğunda bunların kanıtlarını da ortaya koyması gerektiğini söyledi.
Afrodit yatağının ruhsatına sahip olan şirketler (Noble, Shell ve Delek), Kıbrıs Rum Hidrokarbon Şirketi ve Mısır’daki iki terminal arasında müzakerelerin yapılmakta olduğu bilgisini veren Lakkotripis, son iki yıldır müzakerelerin yürütülmekte olduğunu ve yaklaşık 18 tur müzakerenin olduğunu ifade etti.

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (2)


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.