DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Doğal gazda Rum-Rus işbirliği

Doğal gazda Rum-Rus işbirliği

ABONE OL
02 Mart 2018 11:02
Doğal gazda Rum-Rus işbirliği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

EDEK Başkanı Marinos Sizopulos’un, Rum sözde MEB’indeki krize ilişkin olarak BM Güvenlik Konseyi’nin toplanması ve üyelerine bilgi verilmesi konusunda Rusya’nın niyetini öğrenmeye çalıştığı belirtildi.
Fileleftheros gazetesi EDEK Başkanı Marinos Sizopulos’un, Rusya’nın Güney Kıbrıs Büyükelçisi Stanislav Osadchiy ile bir araya geldiğini ve Rusya’nın, Güvenlik Konseyi’nin toplanması ve üyelerine, Rum sözde MEB’indeki kriz hakkında bilgi verilmesi konusundaki niyetlerini öğrenmeye çalıştığını yazdı.
Habere göre Rus Büyükelçi Osadchiy, bu konuya verdiği yanıtta, Rusya’nın tutumunun sabit olduğunu, “Kıbrıs Cumhuriyeti”nin egemenlik haklarını yerine getirmesi çerçevesinde, enerji planlarına devam etmesi gerektiğini ifade etti.
EDEK Başkanı Sizopulos’un görüşme sırasında, Rum sözde MEB’indeki gelişmeler ile Türkiye’nin Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Operasyonu konularını ele aldığını yazan gazete, Rus Büyükelçi Osadchiy’in ise Afrin Operasyonu’yla ilgili bildikleri konusunda Sizopulos’a bilgi verdiğini belirtti.
Habere göre Sizopulos, krizin nasıl ele alınabileceği konusundaki görüşlerini de aktardı.
Osadchiy, Güvenlik Konseyi’ne başvuru konusunu Rusya Dışişleri Bakanlığı’na ileteceğini de söyledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.