DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Doğuş’tan büyük provokasyon

Doğuş’tan büyük provokasyon

ABONE OL
15 Kasım 2017 22:54
Doğuş’tan büyük provokasyon
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KKTC Meclisi’ne yaptığı konuşmada Türk askerine “tecavüzcü” suçlamasında bulunan CTP Milletvekili Doğuş Derya, KKTC’nin 34. kuruluş yıldönümü kutlamalarıyla ilgili olarak sosyal medyada yaptığı açıklamada yeni bir skandala imza attı. Derya , sosyal medyada yaptığı açıklamada KKTC’nin 34. Kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen kutlamaları “kepazelik ve rezillik” olarak değerlendirdi.
BÜYÜK TEPKİ OLUŞTU
CTP Milletvekili Doğuş Derya’nın sosyal medyadaki paylaşımı büyük bir tepkiye neden oldu. Doğuş Derya’nın yaptığı açıklamaya karşı tepkiler büyürken, ulusal güçlerin önde gelen isimlerinden Aydın Akkurt bunu “provokasyon” olarak değerlendirdi ve şu açıklamayı yaptı;
AKKURT’UN AÇIKLAMASI
Rum liderliği KKTC’nin 34. kuruluş yıldönümüne ve kutlama törenlerine büyük bir öfke ile saldırırken, Güney Kıbrıs’ta düzenlenen gösterilerde de KKTC ile Türkiye’ye yönelik çok ağır ve çirkin saldırılar yapılmaktadır. Ne kadar dikkat çekicidir ki, Rum saldırıları ve hakaretleri devam ederken, KKTC’nin bir milletvekili olan CTP’li Doğuş Derya da, kutlama törenlerine “kepazelik ve rezillik” diyerek saldırmaktadır. Bu bir provokasyondur. Ulusal Kıbrıs davamızın kritik bir döneme girdiği bu günlerde, birlik ve beraberliğe ihtiyacımız varken, bu provokasyonun amacı kardeş kavgası çıkarmaya yöneliktir. Ulusal güçler bu provokasyona gelmemelidir.
BAŞSAVCILIK GÖREVE
Akkurt, Başsavcılığı da göreve çağırırken şöyle dedi; “Yasalara göre KKTC’yi aşağılamak ve hakarette bulunmak suçtur. Başsavcılık harekete geçmeli ve gereğini yapmalıdır. KKTC’ye hiç kimse “banana cumhuriyeti” diyerek hakaret edemez. Meclis Başkanı’na da görev düşüyor. Bu milletvekilini çağırmalı, kulağını çekmeli ve uyarmalıdır.”

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (2)


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.