DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18463450,85%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

DP Genel Sekreteri Akpınar: “Kıbrıs’ta müzakere ve uzlaşı için eşitlik şart”
  • Kıbrıs Volkan
  • Güncel
  • DP Genel Sekreteri Akpınar: “Kıbrıs’ta müzakere ve uzlaşı için eşitlik şart”

DP Genel Sekreteri Akpınar: “Kıbrıs’ta müzakere ve uzlaşı için eşitlik şart”

ABONE OL
27 Temmuz 2024 13:46
DP Genel Sekreteri Akpınar: “Kıbrıs’ta müzakere ve uzlaşı için eşitlik şart”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Demokrat Parti (DP) Genel Sekreteri ve Milletvekili Serhat Akpınar, DP’nin, Kıbrıs’ta kalıcı bir çözüm için müzakere sürecini göz ardı etmediğini vurgulayarak, müzakere sürecinin başlaması ve sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için eşitliğin şart olduğunu kaydetti.

Akpınar, DP olarak bu şartlarda yeni bir dönemin açılımı olarak, yeni bir müzakere sürecine hazır olduklarını kaydetti.

DP Genel Sekreteri Serhat Akpınar, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Şahsi Temsilcisi Maria Angela Holguin’in temasları ve çalışmalarıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Akpınar, Holguin,’in Kıbrıs’ta uzlaşının ve yeni bir yolun gerektiği yönündeki görüşlerini kamuoyuyla paylaştığını ve Kıbrıs’ta uzlaşı için ortak bir zemin olmadığını belirttiğini ifade etti. Akpınar, Holguin’in yaklaşık altı aylık süre zarfında gerçekleştirdiği temas ve çalışmaları yakından takip ettiklerini, bu süreçte DP’nin görüşlerini halkla paylaştıklarını da belirtti.

Akpınar, DP’nin, Kıbrıs’ta kalıcı bir çözüm için müzakere sürecini göz ardı etmediğini vurgulayarak, açıklamasında şunları kaydetti:

“DP; müzakere sürecinin başlaması ve sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için ‘eşit egemenlik’ ve ‘eşit uluslararası statü’ prensiplerinin taraflarca teyit edilmesinin önemli olduğu Kıbrıs ve uluslararası kamuoyu ile bir kez daha paylaşmaktadır. DP; Kıbrıs davasına vakfedilen tarihi misyon ve politik duruşunun günümüzde tezahür ettiği yansımaları, yukarıda belirtilen esaslar dahilinde yeni bir dönemin açılımı olarak, yeni bir müzakere sürecine hazır olduğunu tüm taraflara bildirmektedir.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.