DOLAR 32,3245 0.21%
EURO 35,1555 0.02%
ALTIN 2.298,540,94
BITCOIN 22876000,46%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dr. Savaşan;   Bilişim Yasası geçirilmeli

Dr. Savaşan; Bilişim Yasası geçirilmeli

ABONE OL
12 Temmuz 2018 09:18
Dr. Savaşan;   Bilişim Yasası geçirilmeli
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Dr. Ahmet Savaşan,  KKTC’de Basın İş Yasası’nın uygulanmasının ve Bilişim Yasası’nın bir an önce geçirilmesinin “elzem bir ihtiyaç olduğunu” belirtti. Savaşan, etik kurallara bağlılık ve doğruluk ilkelerinden taviz vermeden, gazetecilik-haber ilişkisini yeni çağın şartlarına uygun olarak yeniden inşa etmek gerektiğini kaydetti.
Köklü bir geçmişe sahip olan Kıbrıs Türk basınının geçmişten günümüze çok önemli görevler üstlendiğini, Kıbrıs Türk tarihinin yazılmasına hem tanıklık ettiğini, hem de tarihin şekillenmesinde etkili olduğunu kaydeden Savaşan, basın mensuplarının adil, şeffaf, tarafsız, kamu yararını gözetecek şekilde ve demokratik ilkeler çerçevesinde mesleklerinin gerektirdiği etik kurallara sadık kalarak, halka hizmetlerinin devamını dileyerek, 11 Temmuz Basın Günü’nü kutladı.
MURATOĞLU
Başbakan Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ahmet Muratoğlu, çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez temel unsurlarından biri olan basının, toplumun yapılanmasında ve gelişmesinde büyük rol oynadığını vurguladı.
Muratoğlu, 11 Temmuz Basın Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, meslek ilkeleri ve kişilik haklarına saygı çerçevesinde tarafsız, doğru ve hızlı biçimde bilgi ve haber vererek, halkın haber alma ve bilgi edinme hakkını sağlamada, özgürlüklerin ilerlemesi ve kamuoyu oluşumunda, kamu hizmetlerinin toplum adına denetiminde büyük bir güce sahip olan basının, çok seslilik ilkesinin işletilmesi adına çok önemli bir olgu olduğu belirtildi.
Muratoğlu, bu doğrultuda emek veren tüm basın emekçilerinin “Basın Günü”nü kutladı.
BENGİHAN

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, 11 Temmuz Basın Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda basın emekçilerinin yaşadığı sorunlara işaret ederek, “Basın İş Yasası”nın etkin olarak uygulanması gerektiğini belirtti.
Basın emekçilerinin düşük ücretlerle, yasal çalışma saatlerinin üzerinde, iş güvencesinden yoksun olarak çalıştırıldığını kaydeden Bengihan, günün koşullarına uygun daha demokratik, çağdaş, özerk ve tarafsız bir yapıda çalışma ortamı yaratılması ve çalışma koşullarının iyileştirilip, iş güvencesinin sağlanabilmesi için “Basın İş Yasası”nın etkin olarak uygulanması gerektiğini ifade etti.
Bengihan, “Geçmişten günümüze ülkemizde demokrasinin, çok sesliliğin ve özgürlüklerin gelişmesinde Kıbrıs Türk basını önemli rol oynamıştır. Kıbrıs’ta bir Kıbrıslı Türk tarafından çıkarılan ilk Türkçe gazete olan Saded gazetesinin 11 Temmuz 1889’da yayın hayatına başlaması anısına kutlanan Basın Günü bunun göstergelerinden biridir” ifadelerini kullandı.
Bengihan, “Çalışma şartlarının zorluklarına rağmen, gecesini gündüzüne katıp fedakarca çalışarak, bizlere doğru, güvenilir ve tarafsız haberleri ulaştırmaya çalışan Kıbrıs Türk basınına emek veren tüm basın emekçilerinin gününü kutlarız” dedi.
KAMU-SEN

Kamu-Sen, “düşünce ve ifade özgürlüğünün en etkili aracı” durumunda bulunan basının, demokrasinin vazgeçilmez en önemli kurumlarından biri olduğunu belirtti.
Kamu-Sen, 11 Temmuz Basın günü nedeniyle yaptığı açıklamada, iletişim teknolojilerindeki hızlı gelişimle birlikte en kısa sürede doğru bilgi ve tarafsız habere ulaşmanın öneminin her zamankinden daha fazla olduğunu ifade etti.
Kamu Yönetimi ile vatandaşlar arasında önemli bir işlev görevi gören basının demokrasinin ve Cumhuriyetin kökleşmesinde önemli bir yere sahip olduğunu belirten Kamu-Sen, “Tarihin her döneminde milletin gözü, kulağı ve sesi olan basın kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini ilkeli ve tarafsız gazetecilik anlayışı içerisinde başarı ile yerine getirmiş ve getirmektedir” dedi.
Meslek etiğinden taviz vermeden bilgi ve haber üreten medya sektörünün, gelişmiş toplumların itici gücü, sağlıklı işleyen demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarından biri halini aldığını belirten Kamu-Sen, zor koşullarda görevini yerine getirmeye çalışan basın çalışanlarının, tüm Kıbrıs Türk basınının,  basın gününü kutladı.

*****

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.