DOLAR 32,4991 0.15%
EURO 34,7621 0.09%
ALTIN 2.487,991,06
BITCOIN 20384680,46%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dr. Volkan ÖZDEMİR;   Federasyona ikna için enerji havucu

Dr. Volkan ÖZDEMİR; Federasyona ikna için enerji havucu

ABONE OL
04 Mart 2019 10:51
Dr. Volkan ÖZDEMİR;   Federasyona ikna için enerji havucu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Enerji Uzman Dr. Volkan Özdemir, “Glafkos yatağında dünyanın 3. büyük doğal gaz rezervi bulunduğuna” dair haberleri değerlendirirken yaptığı açıklamada “rezerv açıklamalarına temkinli yaklaşmak gerektiğini” belirtirken şunları söyledi;
“Rum Yönetimi’nin parsellemiş olduğu 13 sahadan şimdiye kadar sadece 12 numaralı Afrodit sahasında böyle kanıtlanmış rezerv bulundu. Ama orada da ilk açıklamada 200 küsur milyar metre küp denildi. Sonraki çalışmalarda 100’ün altında olduğu anlaşıldı. Bu tür açıklamalar spekülasyon etkisi yaratmak için kullanılıyor olabilir. Peki bu açıklama neden şu anda yapılıyor? Ne zaman Kıbrıs’ta tekrar bir müzakere ortamı yaratılıp Annan Planı benzeri bir federatif çözüm gündeme getirilse bir bakıyoruz enerji havuç olarak kullanılıyor. ‘Ortaya büyük rezerv çıktı, ada halkı zengin olacak’ diye bir algı yaratılarak aslında Kıbrıs’ın birleştirilmesine çalışılıyor.
Son gelişmeleri de değerlendiren Dr. Volkan Özdemir, şunları da vurguladı;
“Birinci boyut; Kıbrıs’ta tekrar bir masa kuruluyor. İkinci boyut; Mavi Vatan Tatbikatı. Türkiye’nin gövde gösterisi. Doğu Akdeniz’deki haklarından vazgeçmeyeceğini gösteren bir davranış. Şimdi üçünü birden değerlendirdiğimde bir taraftan çözüm için taraflar masaya oturuyor, bir yanda Türkiye gövde gösterisi yapıyor. Açıklama bu sırada geliyor. Temkinli yaklaşmak gerekiyor. Algı operasyonu ihtimalini akıllarımızda tutmalıyız.
Mavi Vatan Tatbikatı çok önemli. Türkiye’nin kararından vazgeçmemesi gerekiyor. Teknik olarak hem Türkiye’nin açık alanlarda hem de KKTC’nin ilgili ruhsat kısımlarında petrol ve doğal gaz sondaj faaliyetlerini hızlandırmamız gerekiyor. 10. numara bizi ilgilendirmiyor. MEB’imiz içinde değil. Kendi alanlarımıza bakalım.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.