DOLAR 32,5625 0.22%
EURO 34,9528 -0.11%
ALTIN 2.441,940,25
BITCOIN 2095176-0,17%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dujarric;   “BM taraflarla temas halinde”

Dujarric; “BM taraflarla temas halinde”

ABONE OL
10 Mayıs 2018 11:13
Dujarric;   “BM taraflarla temas halinde”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dujarric: BM, Kıbrıs sorununun tarafları ile soruna bir yöntem arama ve gelecekteki süreçle ilgili görüşlerini netleştirmeleri konusunda taraflarla temas halinde

BM Genel Sekreteri’nin Basın Sözcüsü StephaneDujarric, BM’nin, Kıbrıs sorununun tarafları ile soruna bir yöntem arama ve gelecekteki süreçle ilgili görüşlerini netleştirmeleri konusunda taraflarla temas halinde olduğunu söyledi.
Fileleftheros, “BM Acele Etmiyor” başlıklı haberinde,“Dujarric’inbu açıklamayı, Rum Dışişleri Bakanı NikosHristodulidis’in Genel Sekreter’i müzakerelerin yeniden başlamasını istemeye teşvik ettiği açıklaması ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın da müzakerelerin yeniden başlaması fikrini selamladığının hatırlatılması üzerine yaptığını” yazdı.
Habere göre, Dujarric “hatırlayacağınız gibi, geçen yıl Kıbrıs konferansının sonunda Genel Sekreter bütün tarafları, gelecekte yeniden özlü bir diyalog için şartların olgunlaşıp olgunlaşmadığını netleştirmek için düşünmeye çağırmıştı” dedi.
Gazete Dujarric’in bu açıklamasına şu yorumu yaptı:
“BM, Kıbrıs sorununda bundan sonra atılacak adımlarla ilgili karar almakta acele etmiyor. Önümüzdeki dönemde yapılacak temaslar sadece keşif nitelikli ve müdahillerin niyet ve pozisyonlarını yoklamak hedefiyle olacak. BM’nin nasıl hareket edeceğine, özellikle de tam gelişmiş bir müzakere prosedürüne (fullyfledgednegotiations) dönüp dönmeyeceğine bu temaslardan sonra karar verilecek. Bugünkü şartlarda böyle bir prosedür imkânsız görünüyor.”
Alithia haberi “BM Genel Sekreteri’nin Sözcüsü…. Temaslar ve Düşünme” başlığıyla aktardı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.