DOLAR 32,3341 0.24%
EURO 35,0914 -0.12%
ALTIN 2.298,930,95
BITCOIN 22857151,16%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dünyaca ünlü rock yıldızı hayatını kaybetti

Dünyaca ünlü rock yıldızı hayatını kaybetti

ABONE OL
20 Temmuz 2021 10:53
Dünyaca ünlü rock yıldızı hayatını kaybetti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kansas grubunun kurucuların ünlü müzisyen Robby Steinhardt, tedavi gördüğü Tampa Hastanesi’nde 71 yaşında hayatını kaybetti.

Geçtiğimiz günlerde akut septik şok nedeniyle ölmekten son anda kurtarılan Steinhardt’ın bu kez kurtarılamadığı açıklandı.

Ünlü müzisyenin eşi Cindy Steinhardt tarafından yapılan açıklamada septik şokun ardından yaşam destek ünitesine bağlanan Robby’nin iyileşme göstermesi ve taburcu hazırlığına rağmen ikinci bir sepsis nöbeti geçirdiği ve kurtarılamadığı belirtildi.

Kansas grubundan yapılan açıklamada ise “Grubun tüm üyeleri, arkadaşımız Robby Steinhardt’ın ölümüyle ilgili en derin üzüntülerini ifade etmek istiyor. Robby her zaman ruhumuzda, aklımızda ve müziğimizde olacak. Grup arkadaşları olarak bize, konserlerimize katılan hayranlara ve Kansas’ın sesine getirdiği şeyler her zaman yürekten olacak. Onu seviyoruz ve her zaman özleyeceğiz” denildi.

Robby Steinhardt kimdir?

Steinhardt hard rock’a yeni bir ses getiren isim olarak tanınıyor. Kansas grubu 1983’te ilk albümünü çıkardığında grupta vokallere de yardımcı olan ünlü müzisyen 1976’daki Leftoverture albümünün hit şarkısı “Carry on Wayward Son” ile herkes tarafından tanındı.

Kansas grubu 70’lerin rock imgelerinden bir haline geldi. Ertesi yıl Point of Know Return albümünden çıkan Dust in the Wind çok dana büyük bir hit olup klasik bir rock marşına dönüştü.

Bu iki single da platin sertifikası aldı. Grup 70’lerin sonlarında prog-pop tarzıyla dikkat çekti. 1973-80 yılları arasında Kansas 8 albüm kaydetti. Bunlardan biri canlı olarak kaydedilen Two for the Show’du.

Leftoverture ve Point of Know Return albümleri 4 milyondan fazla sattı. 1984’te çıkan derleme albümleri The Best of Kansas 4 kez platin sertifikası aldı.

Grubun hit şarkılarının çoğunda Steinhardt’ın keman sesi öne çıkıyordu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.