DOLAR 32,4268 0.02%
EURO 34,4515 -0.16%
ALTIN 2.490,090,30
BITCOIN 2041903-3,34%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Durduran anlattı… Akıncı koltuk meraklısıdır

Durduran anlattı… Akıncı koltuk meraklısıdır

ABONE OL
29 Eylül 2020 21:29
Durduran anlattı… Akıncı koltuk meraklısıdır
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- “Mustafa Akıncı TKP Genel Başkanı olduktan sonra bizi Türkiye’nin Kıbrıs politikasıyla uyum içinde olmamaktan ötürü partiden attı. Konu Kıbrıs sorunu ve dolayısıyla Türkiye ile ilişkiler konusuydu. Yani konu koltuk merakıydı… Nitekim o dönem (1999) TKP, UBP ile koalisyon kurdu ve kendisi de Başbakan Yardımcısı oldu.”
YKP Parti Meclisi Üyesi Alpay Durduran, 11 Mart 2025 tarihinde Ada TV’de katıldığı bir programda eski yol arkadaşı, bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı hakkında önemli açıklamalarda bulunmuştu.
Durduran yaptığı açıklamalarda Akıncı’yı TKP’deki solcuları tasfiye etmekle ve Türkiye-KKTC ilişkilerinde statükonun savunucusu olmakla, KKTC’yi tanıtmak için çalışmak ve buna karşı çıkan arkadaşlarını partiden dışlamakla suçlarken, şunları söylemişti;
“Tezgahlar işletildi. Sonrasında TKP’nin zaten KKTC’nin ilanından yana olduğu gibi açıklamalar geldi bunların içerisinden. Bunların içerisinde Sayın Akıncı da vardı ve sonunda bizim Türkiye’nin Kıbrıs politikasıyla uyum içinde olmamaktan ötürü partiden attığını gördük.”
AKINCI’NIN KOLTUK MERAKI
Durduran, dik duracağım iddiasında olan Akıncı’nın o dönem dik duranları partiden tasfiye ettiğini bunun solculuk ile alakası olmadığını, konunun Kıbrıs sorunu ve dolayısıyla Türkiye ile ilişkiler konusu olduğunu kaydetti. “Yani konu koltuk merakıydı” diyen Durduran, Akıncı’nın dik durma sözüne inanmanın doğru olmayacağını söyledi. “O dönem sen dik duranları tasfiye edersen kendin şimdi nasıl dik duracaksın? Nitekim o dönem UBP ile koalisyon kurdu TKP ve kendisi de Başbakan Yardımcısı oldu.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.