DOLAR 32,4530 0.26%
EURO 35,1239 -0.09%
ALTIN 2.330,570,48
BITCOIN 22993462,34%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

EL-SEN’den Meclis önünde eylem

EL-SEN’den Meclis önünde eylem

ABONE OL
03 Nisan 2023 16:01
EL-SEN’den Meclis önünde eylem
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası, Cumhuriyet Meclisi, Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi’nin cuma günkü toplantısında oy çokluğu onaylayarak Genel Kurul’a sevk edilen Kamu İhale Değişiklik Yasa Tasarısı’nın “AKSA şirketine yeni alım garantili anlaşmaların önünü açacağı” gerekçesiyle Cumhuriyet Meclisi önünde eylem yapıyor.

Eylemde konuşan Türk-Sen Genel Başkanı Aslan Bıçaklı, ülkedeki kurumların halkın malı olduğunu ifade etti.

El-Sen Başkanı Çağlayan Cesurer de, AKSA’dan alınan enerjiye fahiş fiyatlar ödendiğini öne sürdü.

Eyleme destek vermek amacıyla Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası da Meclis’te tam gün grev yapıyor.

Bu arada, “El-Sen’in süresiz grevinden sonra bir anda 4 makinenin devre dışı kalması”yla ilgili olarak EL-SEN Genel Sekreteri Ahmet Tuğcu yazılı açıklama yaparak, makinelerin zamanında yapılmayan bakımlar nedeniyle sorun yaşandığını belirtti.

Tuğcu açıklamasında, “Cuma günü dizel jeneratörlerin arızalanması ve yeni getirilen gaz türbini makinelerin kart arızası sebebiyle, Cumartesi ise arka arkaya 3 dizel jeneratörün devre dışı kalmasının nedeni; tamamen arızalı şekilde işletilen, gününde ve zamanında yapılmayan bakımlar, zamanında tedarik edilmeyen yedek parçalardan kaynaklı sorunlardır” ifadelerini kullandı.

BRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.