DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20775472,80%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ELAM Başkanı Hristu;   Kıbrıs Yunan’dır

ELAM Başkanı Hristu; Kıbrıs Yunan’dır

ABONE OL
30 Nisan 2018 16:09
ELAM Başkanı Hristu;   Kıbrıs Yunan’dır
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hristu: Dini ve ulusal ayrılığa dayanacak olan bir federasyonun hayal edilmesimümkün değildir. Kıbrıslı Türkler azınlıktır
Rum Ulusal Halk Cephesi (ELAM) Başkanı HristosHristu, bir sonraki duraklarının Avrupa Parlamentosu olduğunu söyledi.
Hristu’nunAlithia gazetesinde yer alan demecinde, Avrupa Parlamentosu seçimleri arka planda olmak üzere, partisinin dinamiğinden söz ettiğini yazan gazete, Hristu’nun gazeteye demecinde, ELAM’ın siyasi sahneye yalnızca kalmak için değil, daha da yükseğe gitmek için geldiği mesajını verdiğini iletti.
Partisinin dinamiğinden ötürü siyasi sahnede var olan korkuyu anladığını da belirten Hristu, devamla “Kıbrıs’ın Yunan olduğunu” söyleyerek, iki kesimli iki toplumlu federasyon biçiminde, adil bir çözümün var olamayacağını iddia etti.
Dini ve ulusal ayrılığa dayanacak olan bir federasyonun hayal edilmesinin mümkün olmadığı iddiasında da bulunan Hristu, Kıbrıslı Türklerin adadaki haklarının ne olduğun kendisine sorulması üzerine ise “Kıbrıslı Türklerin azınlık olduğunu” iddialarına ekledi.
TEPKİ GÖSTERDİ
VOLKAN Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aydın Akkurt da yaptığı açıklamada ELAM Başkanı Hristu’nun yaptığı açıklamaya tepki gösterirken, şöyle dedi;
“ELAM Başkanı Hristu’nun yaptığı bu açıklama genelde Rum liderliği ile Rum tarafının zihniyetini bir kez daha gözler önüne seriyor. Bu zihniyeye göre Kıbrıs bir elen adasıdır ve bu adada Kıbrıs Türklerinin yaşam hakkı yoktur. Rum zihniyeti bu olduğuna ve değişmediğine göre Kıbrıs’ta bir çözüme ulaşmak mümkün değildir. Dünya da bu gerçeği artık görmeli ve buna göre hareket etmelidir.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.