DOLAR 32,5794 0.31%
EURO 34,8265 0.2%
ALTIN 2.513,381,18
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ELAM;   Büyük zafer kazandık

ELAM; Büyük zafer kazandık

ABONE OL
31 Ocak 2018 13:30
ELAM;   Büyük zafer kazandık
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Alithia gazetesi Güney Kıbrıs’taki seçimlerin ilk turunda üçüncü gelerek, ikinci tura geçme hakkını kaybeden DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos kurmaylığında suratların asılmış ve hayal kırıklığının hakim olduğunu yazdı.
Habere göre, Papadopulos, seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından gazeteciler ve kendisini destekleyenler huzurunda yaptığı konuşmada, halkın kararına saygı duyduğunu belirtti.
Yaşadıkları hayal kırıklığına rağmen vatanın değiştirilmesi için çalışmaya devam edeceklerini ifade eden Papadopulos, kendisini destekleyen partilere teşekkür etti.
Papadopulos ayrıca, seçimlerde işbirliği yaptığı partilerin birlikte çalışmaya devam edip “üçüncü bir kutup” olabileceğine değindi.
Papadopulos’a destek veren EDEK’in Başkanı Marios Sizopulos, bu dönemde kazanılan işbirliklerinin siyasi koşullar çerçevesinde ve temelinde sürmesi için çaba göstermeye devam edeceklerini belirtti.
Sizopulos, EDEK’in ikinci turda nasıl bir tavır takınacağına parti içerisindeki istişarelerin ardından karar verileceğini belirtti.
Papadopulos’a destek veren bir diğer parti olan Dayanışma Hareketi’nin başkanı Eleni Theoharus, Papadopulos’un ikinci tura geçememesinden ötürü derin üzüntüsünü dile getirdi.
İkinci turda partinin tutumunun ne olacağının sorulması üzerine ise Theoharus, Papadopulos’la görüşeceğini ancak Dayanışma Hareketi’nin bağımsız bir parti olup kendi ilke ve değerlerinin olduğunu belirterek, bunlar temelinde yollarına devam edeceklerini söyledi.
LİLLİKAS
Seçimlerin bir diğer adayı Vatandaşlar İttifakı Başkanı Yorgos Lillikas açıklamasında, adaylığının “kayıp oy” sloganıyla zarara uğratıldığını savundu.
Seslerini halka duyduramadıklarını söyleyen Lillikas, sonucun kendileri için hayal kırıklığı olduğunu belirtti.
Lillikas, hatalarını ve zayıflıklarını inceleyeceklerini ifade etti.
HRİSTU
Gazete, ELAM’da ise adayları Hristos Hristu’nun yüzde 5,65 oy almasından ötürü memnuniyetin hakim olduğunu yazdı.
Habere göre, seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından konuşan Hristu, kendisine oy verenlere teşekkür etti.
“Büyük zafer” elde ettiklerini ve saygıdeğer bir oy oranına sahip olduklarını söyleyen Hristu, mücadeleye devam edeceklerini kaydetti.
İkinci turdaki niyetleri konusunda ise Anastasiadis ve Malas’a bir dizi soru yönelteceklerini belirten Hristu, nihai kararın önümüzdeki günlerde parti içinde alınacağını ifade etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.