DOLAR 32,5245 0.22%
EURO 34,7737 0.08%
ALTIN 2.497,351,44
BITCOIN 20663934,78%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ELAM harekete geçti

ELAM harekete geçti

ABONE OL
18 Ekim 2018 12:28
ELAM harekete geçti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ-Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın, Kıbrıs Türk tarafının Derinya ve Aplıç kara kapılarını açmaya hazır olduğunu, açılış tarihini de Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile bir araya geldiklerinde belirleme umudunu dile getirmesi Rum basınında yer bulurken ELAM’ın da Derinya’nın açılmasına karşı protesto eylemi düzenleyeceği haber verildi.
Alihtia “Tarih Akıncı ve Anastasiadis’ten” başlığıyla aktardığı haberinde, iki liderin, Ekim sonuna doğru belirlenecek görüşmesinde, Kıbrıs müzakerelerinin yeniden başlaması perspektifi dışında Derinya ve Aplıç kapılarının açılması konusunun da ele alınacağını yazdı.
Edindiği bilgilere dayanarak liderlerin, “yeni barikat ve geçitler açılmasını” da içeren yeni “Güven Yaratıcı Önlemleri” (GYÖ) de görüşeceğini kaydeden gazete, 2015’te Derinya ve Aplıç’ın açılmasına karar verildiğinde, bu önlemleri başka barikat ve geçitlerin izleyeceğine atıf yapıldığını hatırlattı.
Gazete teoride, Erenköy cebi ve Kiracıköy-Gaziler-Eğlence’de geçitler açılmasının öncelikli addedildiğini, Lefkoşa’da Baf Kapısı ve Okullar Bölgesi olarak bilinen “Ay Kasiano” karşısındaki iki barikatın açılmasıyla ilgili öneriler de bulunduğunu belirtti.
PROTESTO EYLEMİ
Haberde ELAM’ın (Ulusal Halk Cephesi) Derinya kara kapısının açılmasını protesto etmek için 19 Ekim Cuma günü saat 18.00’de Derinya sınırında eylem organize ettiği ve bildiri yayımlayarak eyleme kitlesel katılım çağrısı yaptığı belirtildi.
Parti tarafından yayımlanan açıklamada “Derinya barikatının açılması ve diğer barikatların açık kalması yanlıştır, topluma da, ekonomiye de, kendi elimizle iki toplumlu anlaşmazlığa indirgediğimiz için milli sorunumuza da, zararlıdır” ifadeleri kullanıldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.