DOLAR 32,5571 0.15%
EURO 34,9695 -0.17%
ALTIN 2.438,270,10
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ELAM   Kıbrıs Türkleri bizimle eşit olamaz

ELAM Kıbrıs Türkleri bizimle eşit olamaz

ABONE OL
04 Nisan 2018 13:04
ELAM   Kıbrıs Türkleri bizimle eşit olamaz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ELAM: Kıbrıs Türklerinin eşit toplum düzeyine yükselten her türlü harekete tamamen karşıyız. KKTC ile görüşmelere de karşıyız çünkü sorunumuz toplumlararası bir sorun değil. Müzakereler Türkiye ile yapılmalıdır çünkü sorun Kıbrıs’taki Türk askeri varlığıdır

Alithia gazetesi 16 Nisan’daki yemeğe karşı olduklarını bildiriler ile halka duyuran Ekologlar ve Dayanışma Hareketi’nden sonra ELAM’ın da açıklama yayımladığını yazdı.
Gazeteye göre ELAM yemeğe karşı olduğunu belirttiği açıklamasında, “sahte devleti eşit toplum düzeyine yükselten her türlü harekete de tamamen karşıyız. Sahte devletle görüşmelere de karşıyız çünkü sorunumuz Kıbrıslı Türklerle ve toplumlararası bir sorun değildir. Müzakereler Türkiye ile yapılmalıdır çünkü Kıbrıs sorunu istila ve işgal sorunudur” iddiasında bulundu.
Gazeteye göre “yemeğin şu anda gerçekleşmesinin uygun olmadığı” görüşünü ortaya koyan EDEK ise, “bu tür sosyal içerikli ve nitelikli görüşmelerin, kamuoyunun ve uluslararası toplumun dikkatini başka yönlere çevirdiğini” öne sürdü.
Fileleftheros’a göre EDEK Başkanı Marinos Sizopulos da, “şu anda Kıbrıs sorununun uluslararası yönlerinin ağırlıklı görüşüleceği bir uluslararası konferans çağrılması çabasına odaklanmalıyız” dedi.
Sizopulos” Cenevre ve Crans Montana’daki konferanslardan edinilen deneyime dayanılarak çerçeve değiştirilmeli. Kıbrıs sorununda uluslararası konferans düzenlenmesi ve Türk askerinin Kıbrıs’tan tamamen çekilmesi gereğinden söz eden Genel Kurulu kararları gibi BM’nin önemli kararlarını değerlendirmeliyiz” görüşünü ortaya koydu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.