DOLAR 32,3741 0.16%
EURO 34,9872 -0.27%
ALTIN 2.324,800,24
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Emin Çölaşan;   Konuş bakalım Kıbrıslı Metin Münir

Emin Çölaşan; Konuş bakalım Kıbrıslı Metin Münir

ABONE OL
24 Ocak 2020 10:49
Emin Çölaşan;   Konuş bakalım Kıbrıslı Metin Münir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yazılarında bizim gazetenin hissedarı olduğunu iddia ediyor, haddini aşıp bize ders vermeye kalkışıyor. Merak edip gazete yönetimine sordum. ‘‘Borsadan hisse almıştır!’’ dediler. ‘‘Ben Hürriyet hissedarıyım’’ diyenlere aman dikkat edin, günün birinde karşınıza başka amaçla çıkabilirler!

Bizim gazetenin yöneticilerine ben dahil bazı gazetecileri ‘‘işten atmalarını’’ öneriyor, jurnalcilik yapıyor. İsmi Karen Fogg’la yaptığı yazışmalarda geçtiği için ‘‘ölüm tehditleri’’ almış, korkmuş. Bunu bile yazıyor.

Bu kadar korkaksan, yazma muhterem!

Bu Metin Münir’in, Ankara’daki AB Temsilcisi Karen Fogg’la internet üzerinden yaptığı pek çok yazışma, Aydınlık tarafından yayınlandı. Doğrusu pek muhabbetli yazışmalardı! Karen Hanım’la her alanda aşırı derecede sıkı fıkı olduğu ortaya çıkıyordu. Şimdi kendisine soralım. Sen Karen Fogg’a şöyle yazdın mı?

‘‘Seni arama nedenim, Dr. Necip Hablemitoğlu tarafından yazılan Alman Vakıfları ve Bergama Dosyası isimli kitapta, Türkiye’deki Alman vakıfları suçlandı. Bunların Alman istihbarat örgütleriyle iç içe çalıştığı iddia edildi. Bana öyle geliyor ki, kitap sahte belgelerle dolu… Yazar tarafından yapılan alıntılar hiç de AVRUPALI görünmüyor.’’

Böyle yazarak Almanya’nın avukatlığını mı üstleniyorsun? Gerçekleri kitabında açıklayan ve Türkiye’nin çıkarlarını savunan Hablemitoğlu’nu, yakın dostun Karen Fogg’a jurnal mi ediyorsun? Bunu yapmak senin üstüne vazife mi?

Bayan Fogg bunun üzerine sana şöyle yazdı mı?

‘‘(Ankara’daki) Alman Büyükelçiliği de (kitaba) tepki gösterdi. Onların görüşünü almak için orada basın ve siyaset ataşesi Gabriela’yı ara. Türkiye’yi çok iyi tanır. HER TAŞIN ALTINDAKİ KOMPLOLARI (conspiracies: Komplo, gizli fesat) İYİ GÖRÜR. Ona arkadaşım olduğunu söyle, sana gayriresmi olarak bütün bilgileri verir.’’

Bay ‘‘gazeteci’’ ile bayan AB Temsilcisi arasındaki ilişki muhteşem!

Hemen ardından Fogg’a şunları yazdın mı?

‘‘Senin Hasan’lar (Your Hasans) Yunanlılarla birlikte olmak için Selanik’e gidemediler, çünkü Yunan Konsolosluğu vize vermedi. Bir hükümet (Yunan hükümeti) nasıl bu kadar aptal (stupid: Aptal, ahmak, sersem) olabilir. Bu insanların onların dostu olduğunu anlamıyorlar mı?’’

Yoksa Fogg adına iş takibi mi yapıyor?

Şimdi başka sohbetlerini soralım. Fogg’a şöyle yazdın mı?

‘‘Aktüel (dergisi) benden Kıbrıs konusunda uzun bir yazı istiyor. Kıbrıs Türkiye’nin AB üyeliği önünde bir engel mi? Konuşabilir miyiz? Lütfen bana yarın için telefon randevusu ver. Bu konuyla başka kim ilgilidir?’’

Aferin sana ‘‘Kıbrıslı’’ Metin! Kendi memleketi için yazı yazacak, Fogg’a soruyor!

Ayıptır, ayıp!

Günün birinde Fogg’dan kendisine şöyle bir mesaj geldi mi? ‘‘Çok çaresiz!.. Dört gündür Ankara’da ne yapıyorsun??????? Eğlence ister misin? (Want a party?). Ben tamamen serbestim’’

Şu ‘‘ilişkilere’’ bakın!

Yoksa bir ibret belgesi daha mı? Metin, Fogg’a şöyle yazdı mı?

‘‘İşte Merkez Bankası’ndan son politikaları -veya politikaları olmaması- konusunda iki rapor. Lütfen önce ikinciyi oku. Haftaya Ankara’da görüşürüz.’’

Bu nasıl ‘‘gazeteci’’ ve ‘‘gazeteciliktir’’ ki, elde ettiği Merkez Bankası raporlarını bile Fogg’a gönderiyor, resmen ‘‘haber kaynaklığı’’ yapıyor!

Hürriyet hissedarı olduğunu yazıp Hürriyet’te ben dahil bazı gazetecilerin işten atılmasını isteyen bu ilginç vatandaşa soruyorum:

Sen Kıbrıslısın. Bugüne kadar Kıbrıs’ın neyini savundun? Bu konuda yazacağın yazı için bile Karen Fogg’dan icazet istedin mi? Kendi özgür iradenle yazı yazamıyor musun? Eğer öyleyse, vah yazık sana.

Bir şey daha sorayım:

Kıbrıs Rum Kesimi İşadamları Derneği Başkanı Dinos Lordos tarafından Atina’da konuk edilip ağırlandın mı? Kıbrıs Rum Kesimi’ne kaç kez gittin, kimlerle ne konuştun?

Bak oğlum Kıbrıslı Metin, meslektaşlarını jurnal etmeyi, korkmayı, ağlaşıp sızlaşmayı bırak bir yana, yukarıda sana sorduğum şu sorulara net yanıtlar ver. Karen Fogg’la olan ilişkilerini güzelce bir açıkla! Size iyi eğlenceler canım!

Şimdilik bu kadar. Haydi güle güle Hürriyet’in ‘‘küçük’’ hissedarı! (8 Mart 2002- HÜRRİYET)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.