DOLAR 32,4051 0.22%
EURO 35,0214 -0.19%
ALTIN 2.329,560,46
BITCOIN 22977962,36%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

EOKA’cı Sampson;  Kahvemizi Girne’de içeceğiz

EOKA’cı Sampson; Kahvemizi Girne’de içeceğiz

ABONE OL
24 Aralık 2017 14:57
EOKA’cı Sampson;  Kahvemizi Girne’de içeceğiz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

EOKA’nın  baş tetikçisi , Türk katili Nikos Sampson,  EOKA’nın Yunan cuntası ile birlikte  gerçekleştirdiği 15 Temmuz 1974 darbesinde  “Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı” olarak ilan edildi.  Cumhurbaşkanlığı sadece 5 gün süren Sampon, Türkiye’nin gerçekleştirdiği Barış Harekatı’nda  Türk askeri Kıbrıs’a ayak  basarken, yurt dışına kaçtı.

Sampson, Paris’te yaşarken  1987 yılının Mayıs ayında  Yunanistan’da Andreas Papandreu  hükümetinin  görevlendirdiği Kıbrıs Darbesi konulu Parlamento Soruşturma Komisyonu’na verilmek üzere  anılarını 500 sayfa olarak hazırladı.  Papandreu’nun  daha sonra  bilinmeyen nedenlerle  komisyonu lağvetmesi üzerine , Sampson’un  anılarını  yayınlanmasına  Güney Kıbrıs ve Yunanistan’da sansür konuldu.

Haftalık KRİGAS gazetesi muhabiri  Yorgo İlliyadis anıların ancak  20 sayfasını yayınlayabildi. Sampson, sansürü delebilmek için  anılarını çoğaltarak  Filistinli ve ermeni gazetecilere de verdi.

Sampson’un yayınlanan 20 sayfalık anılarındaki en çarpıcı bölümler ise şöyle;

“TÜRKLERİ KIBRIS’TAN  ATACAĞIZ”

“Türkler, Kıbrıs’tan kanlı veya kansız şekilde mutlaka atılacak.  Türk askeri bir gün denize dökülecek. Türkleri, Kıbrıs’tan süpürüp atacağız. İşte o gün , bizler de  kahvemizi Girne’de içeceğiz.  Öylesine büyük bir propaganda yapacağız ki, dünya basını ve televizyonları  Türkleri hep haydut gibi gösterecek. Dünyada ve Avrupa’da hiçbir devlet onları tanımayacak.   Propagandamız öyle güçlü  olmalı  ki, ne zaman, Kıbrıs-Türkiye ve Rum-Türk  bahsi açılsa, insanlar kendilerini  “Türkler kasap gibi Rumları kestiler” lafını etmek mecburiyetine hissetsin. Meydanı asla Türklere bırakmamalıyız.”

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.