DOLAR 32,5910 0.11%
EURO 35,0220 0.42%
ALTIN 2.417,59-0,22
BITCOIN 2098231-3,22%
Lefkoşa
°

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Erdoğan: Doğu Akdeniz’de Kuzey Kıbrıs’taki Türklerin hakları var. Bu haklar için de biz adımlar atıyoruz
  • Kıbrıs Volkan
  • Ekonomi
  • Erdoğan: Doğu Akdeniz’de Kuzey Kıbrıs’taki Türklerin hakları var. Bu haklar için de biz adımlar atıyoruz

Erdoğan: Doğu Akdeniz’de Kuzey Kıbrıs’taki Türklerin hakları var. Bu haklar için de biz adımlar atıyoruz

ABONE OL
04 Şubat 2022 16:38
Erdoğan: Doğu Akdeniz’de Kuzey Kıbrıs’taki Türklerin hakları var. Bu haklar için de biz adımlar atıyoruz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Cumhuriyeti (TC) Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya-Ukrayna geriliminin üst seviyeye çıktığı süreçte Kiev’e kritik bir ziyaret yaptı. Erdoğan, ziyaret dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Rusya lideri Putin ile de yapacağı görüşmeyi hatırlatan Cumhurbaşkanı, liderler düzeyinde üçlü görüşmenin yeni bir süreci başlatabileceğine işaret etti. Erdoğan, ”Arabulucu sıfatı yüklenirse, bu işin içine gireriz” dedi.

Doğu Akdeniz’deki gelişmeler ve ABD’nin EastMed projesinden desteğini çekmesinin Türkiye üzerindeki etkilerine ilişkin bir soruya da cevap veren Erdoğan, “Bana göre ABD beklediğini bulamadığı için ve bu işi mali noktada ekonomik bulmadığı için, buradan çekilmek durumunda kaldı. Yoksa ekonomik neticeyi bulmuş olsa ABD buradan çekilmezdi. Biz ise bölgede ne diyoruz? Burada Kuzey Kıbrıs’taki Türklerin hakları var. Bu haklar için de biz adımlar atıyoruz. Bizim şu anda 3 tane sondaj gemimiz var, 4’üncüyü aldık. 2 tane de sismik araştırma gemimiz var. Bunların şu anda çalışma alanlarını belirledik. İşte bir kısmı Karadeniz’de çalışıyor, bir kısmı da bundan böyle Akdeniz’de çalışmalarını sürdürecek. Tabi kendi gemilerimiz olması hasebiyle bunlar bizim maliyetlerimizi ciddi manada düşürüyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Herzog’un Türkiye ziyareti sırasında İsrail doğalgazının da konuşulacağını söyledi.

Erdoğan, “Biz, İsrail’le bu noktada geçmişte zaten yolumuzu açmıştık. Biz, İsrail doğalgazını ülkemizde kullanırız, kullanmanın ötesinde Avrupa’ya geçişi için de müşterek bir çalışmanın içerisine gireriz. Şimdi Sayın Herzog’la da inşallah Türkiye ziyaretinde bu konular bizim gündemimizde olacak” şeklinde konuştu.

ERDOĞAN: “DOĞAL GAZIN SIFIRLANMASI GİBİ BİR ŞEY KESİNLİKLE SÖZ KONUSU DEĞİL”

“Doğalgaz artık sıfırı tüketiyor, doğalgazda durum şöyle kötü, böyle kötü” gibi iddialara da değinen Erdoğan, doğal gazın sıfırlanması, sıfırı tüketmesi gibi bir şeyin kesinlikle söz konusu olmadığını belirtti.

Erdoğan, İran’da bir arıza sebebiyle ufak bir sıkıntı olduğunu ancak ülkede doğalgaz depolama alanları olduğunu, Azerbaycan ve Rusya’dan gelişin devam ettiğini, milleti bu konuda heyecanlandırmanın bir anlamı olmadığını söyledi. Ve Irak’tan da doğalgaz noktasında Türkiye’ye bir arz olabileceğine değindi.

”PUTİN-ZELENSKİ GÖRÜŞMESİ BÖLGEDE YENİ BİR OLUŞUMA FIRSAT VERİR”

Erdoğan, Putin ile Zelenski’yi üst düzeyde bir araya getirmek üzere bir toplantı yapmak istediklerine dikkat çekerek, “Bunu alt düzeylere indirmeden inşallah üst düzeyde gerçekleştirebilirsek, buradan alacağımız neticenin bölgede yeni bir oluşuma fırsat vereceğine inanıyorum. Zelenski’yle olan görüşmede bende bu umut doğdu. İnşallah sonu da hayır olur” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.