DOLAR 32,5600 0.05%
EURO 35,0266 0.51%
ALTIN 2.437,890,62
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Erdoğan: Enerjide dışa bağımlılığımızı % 71’den %13’e indirecek şekilde belirledik
  • Kıbrıs Volkan
  • Türkiye
  • Erdoğan: Enerjide dışa bağımlılığımızı % 71’den %13’e indirecek şekilde belirledik

Erdoğan: Enerjide dışa bağımlılığımızı % 71’den %13’e indirecek şekilde belirledik

ABONE OL
16 Aralık 2022 21:55
Erdoğan: Enerjide dışa bağımlılığımızı % 71’den %13’e indirecek şekilde belirledik
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin ilk yeraltı doğalgaz depolama tesisi olan Silivri Doğalgaz Depolama Tesisi, kapasite artışı sonrası yeniden açıldı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da açılış törenine katılarak konuşma yaptı.

Her dönemde olduğu gibi bugün de birilerinin ısrarla önemsizleştirmeye çalıştığı dev yatırımlarla ekonomiyi sürekli büyüttüklerini söyleyen Erdoğan ,çevrecilik gibi bahanelerle önlerine döşenen mayınların, hangi lobilerin desteğiyle kotarıldığının farkında olduklarını ifade etti.

Hala aşamadıkları birtakım sıkıntıların olduğuna değinen Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

“Ama geldiğimiz seviye bizi, 2023 hedeflerimize yaklaştırmakla kalmayıp, Türkiye vizyonu için ihtiyacımız olan imkana kavuşturmaya da yetmiştir. İnşallah önümüzdeki dönemde hedeflerimize daha kararlı ve güçlü bir şekilde yürüyeceğiz. Enerji vizyonumuzu, 2053 yılında birincil kaynaklarda dışa bağımlılığımızı yüzde 71’den yüzde 13’e indirecek şekilde belirledik. Hedeflerimizi buna göre oluşturuyor, yatırımlarımızı buna göre planlıyoruz.”

Erdoğan Trakya’nın enerjide Merkez olacağını da söyledi.

Erdoğan ‘Amacımız, ülkemizi en kısa sürede doğal gaz referans fiyatının oluştuğu küresel bir merkez haline dönüştürmektir. Bu konuda değerli dostum Sayın Putin’le önemli görüşmelerimiz oldu. Adımlarımızı attık, atıyoruz. Ve böylece özellikle Trakya doğal gazda, enerjide bir hub haline gelecektir. Bununla ilgili çalışmalarımızı bölgemizdeki enerji ortaklarımızla birlikte yürütüyoruz’ dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.