DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2076290-2,12%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Erdoğan;  KKTC’nin hakları korunacak

Erdoğan; KKTC’nin hakları korunacak

ABONE OL
21 Haziran 2019 10:08
Erdoğan;  KKTC’nin hakları korunacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin bölgede kendi çıkarlarıyla beraber Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) çıkarlarını da savunmayı sürdüreceğini belirterek, “Uğurlama törenini gerçekleştirdiğimiz Yavuz gemisi, Türkiye’nin bu kararlılığının en somut, en net ifadesidir. İnşallah yakın bir zamanda hem şu an bölgede bulunan Fatih gemimizden, hem de Yavuz gemimizden müjdeli haberler alacağımıza inanıyorum.” ifadesini kullandı.
Erdoğan, Dilovası’ndaki Belde Limanı’nda düzenlenen Yavuz Sondaj Gemisi Uğurlama Programı’nın açılışına yazılı bir mesaj gönderdi.
Mesajında, Doğu Akdeniz’e uğurlanan Yavuz gemisine ve mürettabatına üstlendikleri tarihi görevde başarılar dileyen Erdoğan, Doğu Akdeniz’deki enerji kaynaklarında diğer kıyıdaş devletler kadar KKTC’nin de hak ve menfaatleri olduğunu belirtti.
Erdoğan, uluslararası hukuktan doğan bu hakların korunmasının garantör üç ülkeden biri olan Türkiye’nin de öncelikli görevi olduğuna işaret ederek, şu ifadeleri kullandı:
“Türkiye şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da kendi çıkarlarıyla beraber Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin de çıkarlarını savunmayı sürdürecektir. Uğurlama törenini gerçekleştirdiğimiz Yavuz gemisi, Türkiye’nin bu kararlılığının en somut, en net ifadesidir. İnşallah yakın bir zamanda hem şu an bölgede bulunan Fatih gemimizden, hem de Yavuz gemimizden müjdeli haberler alacağımıza inanıyorum. Bu düşüncelerle, Yavuz gemimizin pruvası neta, dümeni viya, rüzgarı da kolayına olsun diyerek, selam ve muhabbetlerimi iletiyorum. Yolunuz, bahtınız açık olsun.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.