DOLAR 32,3766 0.08%
EURO 34,8859 0.12%
ALTIN 2.403,940,45
BITCOIN 20748281,34%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Erdoğan Rumların hedefinde…

Erdoğan Rumların hedefinde…

ABONE OL
14 Mayıs 2018 13:44
Erdoğan Rumların hedefinde…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Avrupa Komisyonu Başkanı Juncker ile Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk’a, 26 Mart’ta Varna’da verdiği bir belgeyle “Kıbrıslı Türkler için, Kıbrıs sorununda çözüm olmadan dahi, doğal kaynaklarda eşit ortak statüsü sağlamaya çalıştığı” bildirildi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Avrupa Komisyonu Başkanı Jean ClaudeJuncker ile Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk’a, 26 Mart’ta Varna’da verdiği bir belgeyle “Kıbrıslı Türkler için, Kıbrıs sorununda çözüm olmadan dahi, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin doğal kaynaklarında eşit ortak statüsü sağlamaya çalıştığı” ileri sürüldü.
Fileleftheros gazetesi “Kıbrıslı Türkler Çözüm Olmadan Da Doğal Gazda Ortak” başlıklı haberinde, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 26 Mart’ta Varna’da, Juncker ile Tusk’a verdiği belgeyi irdeledi.
PavlosKsanthulis imzasıyla yayımlanan Brüksel çıkışlı haberinde, belgenin fotokopisine de yer veren gazete, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Juncker ve Tusk’a verdiği bu belgeyle, Kıbrıs sorununun çözümünden bağımsız olarak ve eşit temelde olmak üzere, Kıbrıslı Türkler için “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin” doğal kaynaklarında ortak statü sağlamaya çalıştığını öne sürdü.
Erdoğan’ın bahse konu belgede “bir yandan Kıbrıs sorununun çözümünün diyalog temelinde gerçekleştirileceğine işaret ettiğini, diğer taraftan da tarafların gerçekçi beklentileri olması gerektiğini öğütlemeye özen gösterdiğini” kaydeden gazete, bu öğüdün yalnızca Kıbrıs Rum kesimiyle ilgili olduğunu ve dolaylı fakat net bir şekilde Rum kesiminin diyalog masasındaki taleplerini kısıtlaması konusunu ortaya koyduğunu belirtti.
Gazete, Erdoğan’ın buna paralel olarak AB yetkililerine “(açıkça Kıbrıs Cumhuriyeti’ni kastederek), dayanışma bahanesiyle, bazı üye devletlerin tek taraflı yasadışı faaliyetlerine destek verilmesinin, Avrupa Birliği’nin temel ilkeleriyle çelişkili olduğunu belirttiğini” de aktardı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.