DOLAR 32,3341 0.24%
EURO 35,0914 -0.12%
ALTIN 2.298,930,95
BITCOIN 22857151,16%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Erdoğan: Rusya’dan KKTC’ye direkt uçuşların başlamasından memnuniyet duyarız

Erdoğan: Rusya’dan KKTC’ye direkt uçuşların başlamasından memnuniyet duyarız

ABONE OL
22 Eylül 2022 19:14
Erdoğan: Rusya’dan KKTC’ye direkt uçuşların başlamasından memnuniyet duyarız
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Kurul toplantıları için bulunduğu ABD ziyaretini tamamladı.

Newyork temaslarının son gününde gazetecilerle Türkevinde biraraya gelen Erdoğan söyleşisinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin tanınması konusunda önemli mesaj verdi.

Erdoğan”Temenni ediyorum ki önümüzdeki dönemde KKTC‘nin tanınmasıyla çok daha farklı bir gelecek orayı bekliyor”dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanınmasıyla ilgili somut herhangi bir adımın olup olmayacağı, bu yönde dünyadan ne gibi adımların beklenebileceği sorusu üzerine Erdoğan, Türkiye’nin Kuzey Kıbrıs’a yönelik siyasetinin belli olduğunu ve bunun tartışma götürmeyeceğini vurguladı.
“Biz Kuzey Kıbrıs’ı rastgele bir ülke olarak görmüyoruz. Onu biz adeta kendimiz olarak kabullendik, öyle görüyoruz, öyle de göreceğiz” diyen Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le görüşmelerinde de Kuzey Kıbrıs meselesine değindiğini aktardı.

Erdoğan, “Onunla da bu konuyu devamlı görüştüm. Ülkemizde misafir ettiğimiz ya da ziyaret ettiğimiz tüm liderlere Kıbrıs’taki haklı mücadelemizi, meselenin adil ve kalıcı çözüme kavuşturulmasını yine aynı şekilde hep tekrarladık, hep ifade ettik.” dedi.

Rusya’dan KKTC‘ye direkt uçuşların başlamasından memnuniyet duyacaklarını da belirten Erdoğan şunları kaydetti:

“Buranın çok çok önemli olan bir boyutu da şu, malum Rusya’nın turist potansiyeli çok yüksek. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin de en önemli gelir kaynaklarından bir tanesi turizm. Turizmde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne böyle bir akışın olması inanıyorum ki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için ekonomik olarak da ciddi manada bir sıçramaya vesile olacaktır. Zaten turizme yönelik alt yapısı gayet iyi olan bir ülke konumunda. Bu konuda alınacak neticeler Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni çok çok ileri taşıyacaktır. Temenni ediyorum ki önümüzdeki dönemde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanınmasıyla çok daha farklı bir gelecek orayı bekliyor olacaktır”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.