DOLAR 32,4094 0.23%
EURO 35,1051 -0.1%
ALTIN 2.323,820,21
BITCOIN 23018503,00%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Erdoğan, Ukrayna ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı

Erdoğan, Ukrayna ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı

ABONE OL
19 Ağustos 2022 19:56
Erdoğan, Ukrayna ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya-Ukrayna savaşının sona erdirilmesi için katkı sağlamaya hazır olduklarını ve Zelenski-Putin görüşmesine ev sahipliği yapabileceklerini söyledi.

Ukrayna dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Kıbrıs’ta katledilen Hakan, Kutsi, Murat İlhan kardeşlerin ismini taşıyan 3 geminin Abdülhamid Han’a refakat etmesinin çok önemli ve güçlü bir mesaj olarak algılandığını da vurguladı…

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı, değerlendirmelerde bulundu.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin davetine icabetle Lviv’e yaptığı çalışma ziyaretinin, savaşın başlamasının ardından Ukrayna’ya gerçekleştirdiği ilk seyahat olduğunu anımsatan Erdoğan, Zelenskiy’le yaptığı görüşmelerde ikili ilişkileri tüm veçheleriyle ele aldıklarını söyledi.

Yaklaşık altı aydır devam eden savaşın, görüşmelerin ana konusunu teşkil ettiğini dile getiren Erdoğan, Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine desteklerinin süreceğini Zelenskiye ilettiğini söyledi.

Savaşın diplomasi ve müzakereler yoluyla çözümü için ellerinden gelen katkıyı sağlamaya devam edeceklerini belirten Erdoğan, “Soçi ziyaretimde Sayın Putin’e söylediğim gibi, Sayın Zelenskiy’e de aralarındaki görüşmeye ev sahipliği yapabileceğimizi hatırlattım.” diye konuştu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doğu Akdeniz’de yürütülen çalışmalarla ilgili de değerlendirmede bulundu.

Erdoğan “Abdülhamid Han sondaj gemisi için ilan edilen NAVTEX’de önemli bir detay vardı. Kıbrıs’ta katledilen, Kıbrıslı şehit kardeşler Hakan, Kutsi, Murat İlhan kardeşlerin ismini taşıyan 3 gemi Abdülhamid Han’a refakat ediyor. Bu çok önemli, güçlü bir mesaj olarak algılandı” dedi.

Öte yandan Ege bölgesinde Yunan tarafının tavrı da ortada. Nasıl bir değerlendirme yapabilirsiniz?” sorusunu üzerine Erdoğan, üç kardeşin ismini alan gemilerin Abdülhamid Han sondaj gemisine refakat etmesinin sevindirici olduğunu ve kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi.

“İnşallah buradan beklenen neticeler alınmaya başlarsa tabii bizi çok daha mutlu edecek.” diyen Erdoğan, 12 bin metreye kadar sondaj yapabilme kabiliyetine sahip Abdülhamid Han’ın dünyada sayılı gemiler arasında yer aldığını vurguladı.

Erdoğan’dan değerlendirme

Erdoğan: Rusya-Ukrayna savaşının sona erdirilmesi için katkı sağlamaya hazırız
“Hakan, Kutsi, Murat gemilerinin Abdülhamid Han’a refakat etmesi önemli”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.