DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18341070,44%
Lefkoşa
°

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

Erdoğan:Federasyona dayanan teklife karnımız tok. Hedefimiz KKTC’nin tanınırlığını artırmaktır
  • Kıbrıs Volkan
  • Türkiye
  • Erdoğan:Federasyona dayanan teklife karnımız tok. Hedefimiz KKTC’nin tanınırlığını artırmaktır

Erdoğan:Federasyona dayanan teklife karnımız tok. Hedefimiz KKTC’nin tanınırlığını artırmaktır

ABONE OL
24 Temmuz 2024 14:01
Erdoğan:Federasyona dayanan teklife karnımız tok. Hedefimiz KKTC’nin tanınırlığını artırmaktır
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Meclis Grup Toplantısı’nda konuştu…

Konuşmasında Kıbrıs Türk halkının gasp edilen haklarına işaret eden Erdoğan, Kıbrıs Türk halkının 1960’lardan beri neredeyse üç çeyrek asırdır haksızlığa, hukuksuzluğa ve ayrımcılığa maruz kaldığına dikkati çekti.

1963 ile 1974 yılları arasında yaşanan katliamları daha dün gibi hatırladıklarını ifade eden Erdoğan, “Yakılan köyleri, öldürülen çocukları adanın sadece yüzde 3’lük bölümüne sıkıştırılmak istenen Kıbrıslı kardeşlerimizin dramlarını asla unutamayız. Tüm bu zulümler işlenirken batılı kurum ve kuruluşlar hiçbir şey yapmadı. Bugün Gazze Soykırımı’nı seyrettikleri gibi Kıbrıs Türk halkına yönelik etnik temizlik teşebbüslerini de uzaktan izlediler” dedi.

Erdoğan, 20 Temmuz 1974 Barış Harekatı’yla Türkiye’nin, Kıbrıs Türk halkının varlığına uzanan kirli ve kanlı elleri kırdığını söyledi ve 1983 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilanıyla Barış Harekatı’nın taçlandırıldığını belirtti.

Kıbrıs Türkü’nün bağımsızlık iradesini kırmaya yönelik politikaların o günden bu yana artarak devam ettiğini söyleyen Erdoğan, 2004 yılında Annan Planı’na evet diyen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti cezalandırılırken plana hayır diyen Rum kesimi Avrupa Birliği’ne tam üye yapılarak ödüllendirildiğini hatırlattı.

“Oturulan müzakere masalarından ne yazık ki hiçbir sonuç çıkmadı” diyen “Erdoğan, eski yöntemlerle bir yere varılamayacağını artık görmüş durumdayız. Federalizme dayalı tekliflere bizim de Kıbrıs Türkü’nün de karnı tok. Anavatan ve garantör ülke olarak duruşumuzu Barış Harekatı’nın 50’inci yıl dönümünde çok net biçimde tekrar ortaya koyduk” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.