DOLAR 34,0839 0.06%
EURO 37,9151 -0.14%
ALTIN 2.793,58-0,31
BITCOIN 21082392,99%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Erdoğan’ın açıklamalarına KKTC’den destek

Erdoğan’ın açıklamalarına KKTC’den destek

ABONE OL
09 Temmuz 2024 19:56
Erdoğan’ın açıklamalarına KKTC’den destek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “KKTC Türk Devletleri Teşkilatı’nda bizim için doğal üyedir” sözleri KKTC’de büyük yankı uyandırdı. Cumhurbaşkanı Tatar, Meclis Başkanı Töre ve Başbakan Üstel, Erdoğan’a teşekkür mesajı yayımladı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın KKTC’nin tanınması çağrısını yinelemesi ve “KKTC bizim nezdimizde Türk devletlerinin tam üyesi konumundadır” vurgusu KKTC Siyaseti’nde büyük yankı uyandırdı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Erdoğan’ın açıklamalarının yer aldığı video ile birlikte mesaj yayımladı.

Tatar, “Azerbaycan’da Türk Devletleri ile toplantıya katılmama tepki gösterenlere Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a Amerika’ya hareket etmeden önce bu değerlendirmesi için çok teşekkür ederim” dedi.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre de teşekkür mesajında, “Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, KKTC’nin Türk dünyasında beklenilen yere gelmesi için vermiş olduğu desteğin kıymetinin büyük olduğunu ifade ederek, “Bizler de KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilatı üyeleri ile ilişkilerini güçlendirmek ve ilerletmek adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Başbakan Ünal Üstel de Erdoğan’ın açıklamasının hemen ardından mesaj yayımladı.

Üstel, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin dünyayla kucaklaşma kararlılığının en büyük destekçisi Anavatan Türkiye’mizin Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Washington ziyareti öncesi, “KKTC bizim nezdimizde zaten Türk Devletleri Teşkilatı’nın tam üyesi konumundadır” diyerek, Kıbrıs Türk Halkı’nı dünyayla izole etmeye çalışan zihinlere yönelik ortaya koyduğu tepkisi ve KKTC halkına desteği için kendisine bir kez daha yürekten teşekkür ediyorum. KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilatı üyeleri ile diyaloğunu geliştirmeye ve güçlendirmeye kararlılıkla devam edeceğiz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.