DOLAR 32,3341 0.24%
EURO 35,0914 -0.12%
ALTIN 2.298,930,95
BITCOIN 22857151,16%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Erdoğan:Yönümüz hem batıya hem doğuya dönük olacak ama asıl istikametimiz doğruya, hakikate ve adaletedir
  • Kıbrıs Volkan
  • Türkiye
  • Erdoğan:Yönümüz hem batıya hem doğuya dönük olacak ama asıl istikametimiz doğruya, hakikate ve adaletedir

Erdoğan:Yönümüz hem batıya hem doğuya dönük olacak ama asıl istikametimiz doğruya, hakikate ve adaletedir

ABONE OL
04 Haziran 2023 11:43
Erdoğan:Yönümüz hem batıya hem doğuya dönük olacak ama asıl istikametimiz doğruya, hakikate ve adaletedir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yeni dönemi Türkiye açısından en iyi şekilde değerlendirerek, ülkemizin bölgesel güç ve küresel aktör konumunu pekiştireceğiz. Daha adil ve barışçıl bir düzenin tesisi için tüm paydaş ve ortaklarımızla çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

TC Cumhurbaşkanı Erdoğan, Göreve Başlama Töreni’ne katılan konuk liderler onuruna Çankaya Köşkü’nde akşam yemeği verdi.

Burada yaptığı konuşmada katılımcılara teşekkür eden Erdoğan, şunları dile getirdi:

“Saygıdeğer devlet ve hükümet başkanları, meclis başkanları, bakanlar, kıymetli misafirler sizleri en kalbi duygularımla saygıyla selamlıyorum. Türkiye’ye hoş geldiniz. Sizleri bu gurur günümüzde ülkemizde ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Göreve Başlama Töreni’mize iştirakiniz için sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum. Bugün aramızda olamasalar da tebriklerini telefonla ileten, mesaj yollayan tüm dostlarımıza da şükranlarımı sunuyorum.”

Millet olarak katılımcıların kadirşinaslığının hiçbir zaman unutulmayacağını söyleyen TC Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

“Ortak çıkarlarımız temelinde kazan-kazan anlayışıyla işbirliğimizi her alanda geliştirmeye devam edeceğiz. Bugüne kadar ilkeli ve kararlı bir duruşla sahada ve masada güçlü, girişimci ve insani diplomasi takip ettik. Dış politika ve güvenlik meselelerini barışçıl bir yaklaşımla ele aldık. Diplomatik ağımızı genişleterek ülkemizi etkin bir uluslararası diplomasi gücüne dönüştürdük.”

Cumhuriyetin 100’üncü yıl dönümünün arifesinde, yeni bir döneme şahitlik edildiğini belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

“Küresel sistemin krizlerle çevrelendiği günümüzde temel hedefimiz 21’inci yüzyılı barış, refah ve istikrar yüzyılı olarak inşa etmektir. Diyalog ve diplomasiyi önceleyen sağduyu, vicdanı ve itidali temel alan bir tutumla bölgemizde ve ötesinde istikrarın tesisi için çalışacağız. Rusya-Ukrayna krizindeki tavrımız bunun en son örneğini teşkil etmişti. Tahıl Mutabakatıyla küresel düzeyde bir gıda krizinin önüne geçmiş olduk.

Yeni dönemi Türkiye açısından en iyi şekilde değerlendirerek, ülkemizin bölgesel güç ve küresel aktör konumunu pekiştireceğiz. Daha adil ve barışçıl bir düzenin tesisi için tüm paydaş ve ortaklarımızla çalışmaya devam edeceğiz. Yönümüz hem batıya hem doğuya dönük olacak. Ama asıl istikametimiz doğruya, hakikate ve adaletedir. Rabb’im yolumuzu, bahtımızı açık etsin diyorum.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.