DOLAR 32,5841 0.13%
EURO 35,0568 0.48%
ALTIN 2.425,720,12
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ergenekon davasında karar;         Ergenekon diye bir örgüt yok

Ergenekon davasında karar; Ergenekon diye bir örgüt yok

ABONE OL
02 Temmuz 2019 09:25
Ergenekon davasında karar;         Ergenekon diye bir örgüt yok
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi,”Ergenekon örgütü” adı altında bir örgüt olmadığı için, “örgüt kurmak, yönetmek, üyelik, yardım ve yataklık” suçlarından açılan tüm davalar yönünden sanıkların tümünün beraatine karar verdi
Daha önce verilen beraat, görevsizlik ve düşme kararları sonrasında 235 sanık yönünden devam eden “Ergenekon” davasında tüm sanıkların “silahlı örgüt kurmak yönetmek, üyelik, yardım ve yataklık” suçundan beraatine hükmedildi.
İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki onuncu duruşmanın öğleden sonraki oturumunda karar açıklandı.
Mahkeme heyeti, “Ergenekon örgütü” adı altında bir örgüt olmadığı için, “örgüt kurmak, yönetmek, üyelik, yardım ve yataklık” suçlarından açılan tüm davalar yönünden sanıkların tümünün beraatine karar verdi.
12 YIL SÜREN DAVA
Ergenekon davasına giden süreç, 12 yıl önce, 2007’de İstanbul’da bir gecekonduda ele geçirilen el bombalarına ilişkin soruşturma ile başladı. Davada ilk iddianameyi hazırlayan isimler arasında Gülen yapılanmasına destek verdiği gerekçesiyle meslekten ihraç edilen savcı Zekeriya Öz de vardı.
İlk duruşması 2008’de yapılan Ergenekon davasında aralarında emekli orgeneraller İlker Başbuğ, Şener Eruygur, Hurşit Tolon, Hasan Iğsız, emekli tuğgeneraller Veli Küçük, Levent Ersöz, yazar Yalçın Küçük, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, gazeteci Tuncay Özkan, CHP İzmir eski milletvekili Mustafa Balbay, Prof Dr. Mehmet Haberal’ın da aralarında olduğu 230’dan fazla kişi yargılandı. Bazı sanıklar, dava sürecinde hayatını kaybetti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.