DOLAR 32,5631 0.14%
EURO 34,8848 0.62%
ALTIN 2.431,36-0,05
BITCOIN 21734961,38%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Erhürman;  Devlet malları rant kapısı olamaz

Erhürman; Devlet malları rant kapısı olamaz

ABONE OL
04 Nisan 2018 13:08
Erhürman;  Devlet malları rant kapısı olamaz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Erhürman: İTÜ’ye Yenierenköy’de tahsis edilen ve aralarında evkaf malı da olan araziyle ilgili sözleşmedeki sürelerin bayağı aşıldı. Sürelere uyulmadığı zaman anlaşmanın iptal edileceği sözleşmede var. İnşaata başlamakla ilgili süre dahi 12 ay aşıldı. İTÜ gibi bir üniversitenin orada yer alması bizim de isteğimiz. Ancak şartlara da uyulması gerekir, devlet malları bir rant kapısı olamaz
Başbakan Tufan Erhürman Meclis’te yaptığı konuşmada, Vakıflar konusu denince sürekli Dome Hotel’in gündeme geldiğini ancak kendilerinin tüm Vakıf mallarıyla ilgili çalışma yürüttüklerini söyleyen Erhürman, çalışma tamamlanmadan açıklama yapmayı da doğru bulmadığını kaydetti.
“TOPLANTIYA ÇAĞIRDIM”
Vakıflar Müdürü ile Dome Hotel Müdürü’nü toplantıya çağırdığını, burada karşılıklı iddiaların ele alınacağını belirten Erhürman, bu konuda iki tarafın yürüttüğü tartışmanın durmasını rica ettiğini ve bu ricası ardından tartışmanın bittiğini kaydetti.
“SONUCU MECLİS’TE PAYLAŞACAĞIM”
Vakıf malları konusunda yaptıkları çalışmanın sonucunu Meclis’te paylaşacağını dile getiren Erhürman, hükümetin herhangi bir konuda herhangi bir kuruma baskı yapmasının söz konusu olmadığını ancak ilgili kurumun Başbakanlık’a bağlı olması nedeniyle olaya taraf olunduğunu kaydetti.
Taraf olmasının taraf tutacağı anlamına gelmediğini kaydeden Erhürman, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün de Dome Hotel’in de yıpranmasını istemediğini ancak yanlış uygulamalar hakkında da gereğinin yapılacağını söyledi.
Vakıflar’ın çok sayıda evkaf malını kimi zaman ihaleyle, kimi zaman ihalesiz şekilde ve çoğu zaman gerçek fiyatlarının çok altında kiraya verdiğini dile getiren Erhürman, “sanki tüm mallar usulünce kiraya verilmiş de sadece Dome Hotel’de istisna varmış gibi bir tartışma yürütüldüğünü” belirtti.
Vakıf malları konusuyla ilgili çalışmanın sonuçlarını tüm açıklığıyla paylaşacaklarını dile getiren Erhürman, Meclis’in Vakıflar’a sahip çıkmasının önemli olduğuna katıldığını dile getirdi.
İTÜ ARAZİSİ
Erhürman, İTÜ’ye Yenierenköy’de tahsis edilen ve aralarında evkaf malı da olan araziyle ilgili sözleşmedeki sürelerin bayağı aşıldığını açıklayarak, konuyla ilgili rektörle de görüştüğünü, rektörün Türkiye’den kaynak beklendiğini söylediğini açıkladı.
Türkiye’nin Kıbrıs İşlerinden de Sorumlu Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ’ın İTÜ’ye para aktarma gibi bir durumu olup olmayacağını soracağını, böyle bir şey olmaması halinde ise arazi tahsislerinin iptal edileceğini açıkladı.
“AKDAĞ GELEBİLİR”
Erhürman, Akdağ’ın önümüzdeki günlerde KKTC’ye gelebileceğini de söyledi.
Vakıf mallarının kiralanması konusunun kriterlere bağlanmasının önemine işaret eden Erhürman, bu konuda çalışma yapılacağını kaydetti.
İTÜ konusunda sürelere uyulmadığı zaman anlaşmanın iptal edileceğinin sözleşmede bulunduğunu ifade eden Erhürman, inşaata başlamakla ilgili sürenin dahi 12 ay aşıldığını söyledi.
“DEVLET MALLARI RANT KAPISI OLAMAZ”
İTÜ gibi bir üniversitenin orada yer almasının kendilerinin de isteği olduğunu ancak şartlara da uyulması gerektiğini belirten Erhürman, devlet mallarının bir rant kapısı olamayacağını kaydetti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.