DOLAR 32,3173 0.2%
EURO 35,1298 -0.02%
ALTIN 2.292,750,69
BITCOIN 22944183,57%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Erhürman: “Sorun hukuki değil, meşruiyet sorunudur”

Erhürman: “Sorun hukuki değil, meşruiyet sorunudur”

ABONE OL
11 Mayıs 2022 09:28
Erhürman: “Sorun hukuki değil, meşruiyet sorunudur”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Cumhuriyetçi Türk Partisi, hükümeti kurmakla görevlendirilen Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Ünal Üstel ile koalisyon görüşmesi yapmayacağını duyurdu.

CTP’den yapılan açıklamada, “Hükümeti kurmakla görevlendirilen UBP milletvekili Ünal Üstel ile herhangi bir koalisyon görüşmesi yapmayacağımızı kamuoyuna duyururuz” ifadelerine yer verildi.

Öte yandan özel bir kanala açıklamalarda bulunan CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Cumhurbaşkanı’nın, güven oyu alabileceğini düşündüğü bir vekile hükümeti kurma görevini verebileceğini vurguladı ve sorunun hukuki değil, meşruiyet sorunu olduğunu belirtti.

Bugün yaşananların tek sorumlularının belli olduğunu ifade eden Erhürman, Ünal Üstel’in görevlendirilmesinden sonra, bu işi halkın iradesinin ‘paklayacağını’ vurguladı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın, ‘UBP’nin yetkili organları görevi kimin alacağını belirlesin’ ifadelerini hatırlatan Erhürman, bir cumhurbaşkanının, parti yetkili organlarına görev havale edemeyeceğini vurguladı.

Erhürman, bu hükümet kurma sürecini meşru bulmadıklarını Meclis’te çok açık bir şekilde ifade ettiklerini de söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.