DOLAR 32,6034 0.39%
EURO 34,8120 0.22%
ALTIN 2.494,730,43
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Erhürman: Ülkede  seçim havası yok

Erhürman: Ülkede seçim havası yok

ABONE OL
11 Ekim 2022 14:24
Erhürman: Ülkede  seçim havası yok
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Anamuhalefet CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, BRT‘de yayınlanan ’50+1’ programında soruları yanıtladı.

Yaklaşan yerel seçimler ve belediyelerin birleştirilmesi konusunda değerlendirmelerde bulunan Erhürman, yargının önünde karar aşamasında olan bir ara emri sürecinde yorum yapmasının doğru olmadığını söyledi.

Ortaya çıkan durum karşısında ülkenin alel acele “yerel yönetimler refoprmu yapacam sevdası” ile Anayasa ile karşı karşıya kaldığını öne süren Erhürman, bu belirsizlik nedeniyle pek çok yerde adayların dahi açıklanamadığını belirtti.BRT

Tufan Erhürman, yerel seçimlere az bir süre kalmasına rağmen bu belirsizlik nedeni ile ülkede bir seçim havası oluşamadığına işaret etti.

Ulusal Birlik Partisi’nin, Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin 28 belediyeyle seçime gitmek istediği için yargıya başvurduğu söylemlerini de değerlendiren Erhürman, “mesele kaç belediye ile değil, seçime hangi kriterlerle gidileceğidir ” dedi.

CTP Genel Başkanı Erhürman, yerel yönetim reformunun dünya örneklerine uygun ve geçiş sürecini içerecek şekilde yapılması gerektiğinin altıbnı çizdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.