DOLAR 32,4996 -0.14%
EURO 34,9447 0.29%
ALTIN 2.432,050,38
BITCOIN 2085357-0,50%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Erhürman:Tek çözüm modeli federasyon

Erhürman:Tek çözüm modeli federasyon

ABONE OL
04 Eylül 2022 15:23
Erhürman:Tek çözüm modeli federasyon
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyetçi Türk Partis’nin 28’inci Olağan Kurultayı Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştiriliyor.
Parti Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın’ın hitabıyla başlayan Kurultay’a siyasi partilerden HP, TDP, TKP, DP, oda ve sendika yetkilileri, Güney’den ise AKEL ve DİSİ partileri ile PEO federasyonu katıldı.

Sorakın, açılışkonuşmasında Pandeminin dünyayı kavurduğunu, ülkede alım gücünde ciddi anlamda gerilemeler yaşandığını belirten “Yokluk ve yoksulluk giderek arttı. Bizdeki hükümetler ‘ben yaparım’ mantığıyla bizleri kaosa sürükledi” dedi.
Sorakın, Rusya-Ukrayna savaşıyla da bütün sektörlerin etkilendiğini ifade ederek, “Savaşın kazananı yok, kaybedeni ise çok. Çözümsüzlük ortamının acısını çok iyi biliyoruz” diye konuştu.
Ardından,Kurultayda Divan üyeleri belirlendi. Divan Başkanı, eski başbakanlardan Özkan Yorgancıoğlu, Divan Başkan Yardımcısı ise Pembe Ardıç oldu.

Divana gösterilen güven adına teşekkür eden Yorgancıoğlu, “4 ay sonra çok çetin mücadelelerle bugünlere gelen CTP‘nin 52’nci yaş gününü kutlayacağız” dedi
Yorgancıoğlu, CTP‘nin değer ve önem verdiği bazı prensipleri olduğuna değinerek, “İnsan hakları, düşünce özgürlüğü” ifadeleri kullandı.
Kendi kendini yönetme hakkı ve federal çözüme ulaşana kadar mücadeleye devam edileceğini ifade eden Yorgancıoğlu, “CTP hep var olacaktır” dedi.
Sinevizyon gösterimi , konukların tanıtımı ve mesajların okunmasının ardından ise Parti Genel Başkanı Tufan Erhürman katılımcılara hitap etti.

Erhürman, CTP‘nin 52 yıllık mücadele tarihinde partililerin hep bir şeyler olmak için değil, bir şeyler yapmak için uğraştığını söyledi.
Özgürlüğün, adaletin aydınlattığı yolun kol kola yürüyen yoldaşları olduklarını belirten Erhürman, dünyada ne olup ne bittiğini izlediklerini belitti.. Gerektiğine özeleştiri de yaptıklarını söyleyen Erhürman, ne barıştan ne de demokrasiden vazgeçeceklerini ifade etti.

“Bütün dünyaya bakar, bütün dünya için barış isteriz” diyen Erhürman, 52 yıllık partinin bir deneyimin üzerinde durduklarını söyledi. Adaya kalıcı barışın ancak çözümle geleceğini ifade eden Erhürman, çözümü de istediklerini barışı da istediklerini kaydetti. Soyut birtakım kavramların peşinde olmadıklarını dile getiren Erhürman, “Kim ne derse desin bu adada çözümün yöntemi iki toplumlu, iki bölgeli federal çözümdür” dedi.

Tarihsel süreçtez federasyondan vazgeçildiğini ilkkez görmediklerini anlatan Erhürman, CTP olarak toplum liderlerin masada mücadele ettiklerini söyledi.

Seçilmiş cumhurbaşkanlarının ve masadaki Türkiye temsilcilerinin hep federasyonu görüştüğünün altını çizen Erhürman, pek çok emekçinin insanca yaşam uğrana gözünü güneye çevirdiğini söyledi. Erhürman, CTP‘nin Kıbrıslı
İş insanlarını ve kültür sanatı uluslararası hukukla buluşturmaları gerektiğini anlatan Erhürman, “Sevdamız ülkemize ve çocuklarımızadır” dedi.

CTP‘nin “çözüm olsa da nasıl isterse olsun” demediğini belirten Erhürman, “Birileri kuzeyden birileri de güneyden statükonun devamını istiyor” dedi.

Erhürman, “Ne Türkiye’den ne de başka yerden gelen iradeye müdahaleyi kabul ederiz” dedi.
Doğru zeminin Kıbrıs Türk halkının iradesi olduğunu ifade eden Erhürman, bugünkü hükümetin müdahale mahsulü olduğuna vurgu yaptı.
Mecliste mücadele edeceklerini, hükümetin müdahale mahsulü olduğu gerçeğini ise perdeleyen bir çaba olmayacağını da ifade Erhürman, “Bu meselenin çözümü iradenin asli sahibine gitmektir. İradede sığınılabilecek tek liman Kıbrıs Türk halkının iradesidir. Bu nedenle bir an önce erken seçim” dedi.

Son zamanlar artan ‘göç’e de değinen Erhürman, halka göç etmeme çağrısında bulunarak, “Umudunuzu yüreğinizde sıcak tutun. Siz gitmeyin, onlar gidecek” dedi.

CTP‘nin halkın temel direği olduğunu kaydeden Erhürman, “CTP‘liler ve Kıbrıs Türk halkı var oldukça Kıbrıs Türk halkı dimdik ayakta olacak” diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.